A képviselő elmondta, hogy a tapasztalatok azt mutatják, hogy csak az állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben szabad megbízni, az alapítványi vagy magán intézményekben kevésbé.

A Táltos Iskolát működtető alapítvány és az ottani vezetőség becstelenül járt el a hódmezővásárhelyi gyerekekkel, szülőkkel és pedagógusokkal szemben. Úgy tűnik, mintha piramis játékot űzne ez az intézmény. Elég csak egy pillantást vetni az Oktatási Hivatal honlapjára, ahol lehet látni, hogy hány és hány intézménye szűnt meg ennek az alapítványnak. Felvetődik mindannyiunkban a kérdés, hogy egy ilyen anomáliákkal terhelt iskolában, oktatási közösségben, egy ilyen fenntartó alapítványban meg lehet-e bízni?” – mondta el Bálint Gabriella.

Bálint Gabriella

A képviselő hozzáfűzte, hogy kérdésként merül fel az is, hogy jogszerűen jártak-e el a vezetők, és törvényesen működött-e az iskola. Ezen okok miatt a rendőrség bevonásával, büntetőeljárást kezdeményez a képviselő.

Az intézményben tanuló, közel száz diák sorsa még bizonytalan. Folynak a tárgyalások, keresik a megoldást a problémára, hiszen senkit sem szeretnének ellátás és segítség nélkül hagyni.

 

Sz.Viktor