A sajtótájékoztatón Zsótér Károly, Mindszent polgármestere elmondta, hogy eddig 1 milliárd Ft-ból valósultak meg különböző beruházások, a jövőben pedig, 2 milliárd Ft. pályázati pénz fognak felhasználni, hogy a település egy fejlődő város képét mutassa.

A településen megvalósult és a jövőben megvalósuló pályázatokról, fejlesztésekről tájékoztat az a térkép, amit Mindszenten, három helyen is elhelyeztek. A táblán, nyomon lehet követni, hogy melyek azok a projektek, amik már megvalósultak (zöld pöttyel vannak jelölve) és azok, amik még elbírálás, tervezés alatt állnak.

A polgármester a táblánál tájékoztatta a sajtó munkatársait arról, hogyan fog a település megújulni az elkövetkezendő hónapokban, években. Itt mondta el azt is, hogy közel 100 millió Forintból fog megújulni a strand is, ahol egy kajak-kenu kikötő építése is tervben van.

Zsótér Károly elmondta, hogy többek közt, megújulnak majd a település parkjai, ahol a zöld felületek ápolása és bővítése a cél, valamint kialakítanak, egy 400 méteres rekontár futópályát is. A Dózsa-telepi buszforduló is megújul, nem csak a mindszenti buszközlekedés szempontjából lesz fontos a csomópont a tervek szerint, hanem egy közösségi teret is ki fognak alakítani.


A polgármester elmondta, hogy fontosnak tartják Mindszent lakosainak a véleményét, ezért is helyezték ki a fejlesztésekről a tájékoztató táblákat a Dózsa telepre, a városháza elé, valamint a strandra. Aki szeretne hozzászólni ahhoz, hogyan, miként újuljon meg a település, azok írásban az önkormányzatnál található postaládánál, valamint online is jelezhetik észrevételeiket, véleményüket.

n.j.