A csütörtöki nyitóbuli után, a hétvége első napja sem okozott csalódást annak, aki kilátogatott a csongrádi fesztiválra. Sőt! A nagyszínpadon főleg a hip-hop zene hazai ászai kaptak pénteken lehetőséget. Bemutatkozott a BSW nevű formáció, majd jöttek a nevesebbnél nevesebb fellépők.

Az este folyamán egy hódmezővásárhelyi lány is szerepet kapott a színpadon, ugyanis a Belga zenekar koncertjét Noémi nyitotta meg hivatalosan. Az ünnepélyes szalagátvágás után a fura fazonokból álló csapat hozta a formáját, és a szókimondó szövegeikkel lehengerelték a közönséget.

Nagyon jó érzés volt a színpadon állni. Tök jól esett, hogy ennyi ember közül engem választottak ki eme nemes feladatra. Régóta, körülbelül 10 éve rajongok a csapatért, a kedvenc számom tőlük a Gyaloglás vége. Másodjára vagyok a Körös-Toroki Napokon, és nagyon tetszik minden.” – mesélte élményeit Noémi.

Noémi

A nemzeti hip-hop után a rengeteg embert vonzó Punnany Massif foglalta el helyét a pódiumon. Már jó előre megtelt a színpad előtti placc, szinte mozdulni sem lehetett. A csapat pedig nem okozott csalódást a rajongóknak, eszméletlen nagy bulit csaptak. Felcsendültek a már jól ismert slágerek, mint például az Élvezd, a Vendéglátós, vagy épp a Szabadon.

A srácok igazán értenek a közönség megtáncoltatásához, tehetségüket pedig fel is használták Csongrádon is.

Számomra Csongrád egy kiváltságos helyszín, hiszen Szentes mellett van. Életem elmúlt 6 évében egy szentesi lánnyal éltem együtt. Ugyan olyan jó volt a közönség, mint otthon, Pécsen. Amit a közönségtől kapunk, az számunkra sokszor sokkal több, mint amit mi gondolunk a négy fal között. Annyit kell tudni a Punnany Massifról, hogy pár nappal ezelőtt ünnepeltük a 14. születésnapunkat. Rengeteget koncertezünk, de két ugyan olyan fellépés nincs. Mindig egy kicsit változtatunk, mindig egy kicsit más. Amíg ilyen fantasztikus közönség van, addig számunkra nincs lehetetlen.” – nyilatkozta Farkas Roland (Wolfie), a zenekar egyik énekese.

Farkas Roland interjú közben

Természetesen a pénteki napról sem hiányozhattak a Rádió 7 és a Promenad.hu munkatársai, akik a bájos mosolyokat Rádió 7-es pólókkal jutalmazták.

Sz.Viktor / n.j.