Három évet követően köszönt le az FKSE Algyő vezetőedzői posztjáról Dankó Ervin. Az edző még 2014-ben került Algyőre, akkor az NB II-ből frissen feljutott gárdát trenírozta. A csapattal az NB I/B Keleti csoportjában bajnokságot nyert, az előző szezonban a második helyen végeztek. Dankó viszont már tavasszal bejelentette, hogy a szezon végén búcsúzik a kispadról.

Promenad.hu: Törökszentmiklóson folytatódik az edzői pályafutásod. Hogy jött a döntés?

Dankó Ervin: „Miután tavasszal megegyeztünk az előző klubommal, hogy nem folytatom a munkát, nem kerestem csapatot. Őszintén szólva vártam, hogy esetleg legyenek jelentkezők. Szerencsére több csapat is volt, akik érdeklődtek irántam. Hosszas huzavona után úgy döntöttem, hogy a férfi vonalat választom, de női csapatoktól is volt több ajánlatom. Mégis a Törökszentmiklós mellett döntöttem.”

Milyen az új csapatnál?

D. E.: „Azt az életet próbálom élni, mint az Algyőnél is. Az állásomat megtartottam, dolgozok továbbra is tanárként, emellett fogom végezni a munkámat Törökszentmiklóson. Természetesen augusztusban itt tudok lenni 100%-ban. Most gyakorlatilag ide költöztem Törökszentmiklósra. Dolgozunk. A munka kemény, nem mindig vannak hozzászokva ehhez a morálhoz, de szerintem jó úton haladunk és tesszük a dolgunkat. Elég komoly fizikai állóképességet szeretnék a csapatnak a következő bajnokságra.”

A tanári állásod korábban Szegeden volt. Ez most is így lesz?

D. E.: „Igen. Kétlaki dolog lesz. A verseny időszakban is mindennap fogok edzést tartani Törökszentmiklóson. Csak lesz olyan nap, amikor itt alszom, és lesz nap, amikor az iskolában nem fogok tanítani. Ez nagyjából már ki is alakult. A hétvégéken kell majd, hogy jobban itt legyek.”

A Törökszentmiklósi KE az előző szezonban a kilencedik helyen zárt. Mit vársz most?

D. E.: „Jelentősen változott a keret. Sok volt az elmenő játékos, de nagyjából ugyanannyian az érkező oldalon is vannak. Körülbelül hat játékosról beszélhetünk. Azt gondolom, hogy az előző csapat a helyén végzett. Szerintem reális eredmény, amit elértek az előző kiírásban. A saját célom és az egyesületé, hogy minimum hasonlóképpen szerepeljen az új csapat. A biztos bennmaradást tűztük ki célul.”

A jelenlegi beosztás szerint novemberben Algyőn játszik a Törökszentmiklós. Attól a csörtétől mit vársz?

D. E.: Az egy érdekes mérkőzés lesz természetesen. Viszont mindig elszoktam mondani, hogy azért is ugyanúgy két pontot osztanak. Abszolút nem lehet többet szerezni, ezért nem emelném ki a többi mérkőzés közül. Ugyanúgy egy mérkőzés lesz a tizenkettőből. Ezt most nem kincstári nyelven mondom, tényleg úgy gondolom, hogy ugyanúgy fogom kezelni az Algyőt, mint bármelyik másik ellenfelemet.”

szcs
Fotó: szegedma.hu archív