Piros és fehér pólós lánglovagok gyülekezetére figyelhetett fel az, aki a Szabadságtéri park felé sétált augusztus 5-én, szombaton, Mindszenten. Az önkéntes tűzoltók Muzslyáról és Mindszentről, ugyanis a Barátságfánál gyűltek össze, hogy közösen emlékezzenek, a már 20 éve töretlen és gyümölcsöző kapcsolatukra.

Fekete Emil, Mindszent Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének elnöke elmondta, hogy a Barátságfánál tett látogatás után, több közösen eltöltött programmal készülnek.

“14:00-tól, lesz egy ünnepi közgyűlés a polgármesteri hivatal tanácstermében, amit délután 3-kor egy világító tábla felavatása követ a tűzoltószertárnál. Utána, ugyanitt fogjuk megnyitni az egyesület történetét, tevékenységét bemutató kiállítást. Ezek után a kivonulunk a lovas pályára, ahol az érdeklődők 16 órától egy bemutatót tekinthetnek meg. A nap végén, este 7-től, pedig a Birka Csárdába, egy tűzoltó bál fogja kezdetét venni.” – tájékoztatott a programokról Fekete Emil.

Bata Dezső, a Muzslyai Önkéntes Tűzoltó Társulat elnöke elmondta, hogy a tegnapi nap folyamán 5-en érkeztek Mindszentre.

“Minden évben találkozunk, voltak még táborok is szervezve. Nálunk is jártak a mindszentiek, mégpedig június 30-tól kezdve volt egy három napos találkozó, amit az aratóversennyel kötöttünk össze. Ez a kapcsolat, már 20 éve szakadatlanul jól működik és a jövőben is szeretnénk közös programokat szervezni, főleg a fiatalok számára.” – mondta Bata Dezső.

(Fekete Emil és Bata Dezső)

Mindszent Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, idén, már 115 éve segíti a hivatásos tűzoltók munkáját, legutóbb például a viharok okozta károk enyhítése miatt volt szükség arra, hogy mozgósítsanak.

n.j.