Az érdeklődőket a Kishomoki Rendezvény ház környékére várták a szervezők, hogy egy igazi nyári napot töltsenek együtt. Az időjárás kegyes is volt, és a csapadék elkerülte a térséget, oly annyira, hogy már-már a túl meleg okozott problémát. A kánikula ellenére sokan kíváncsiak voltak a Hód-Dog Center Kutyaiskola bemutatójára.

Hat kutyával érkeztünk erre a városrészi kavalkádra. A mai napon engedelmességi feladatokat hajtottunk végre a kutyákkal, valamint felállítottunk egy agility pályát, amin szintén látványos bemutatót tartottunk. A kutyák betanítása változó időtartamú, függ a fajtától és az életkorától is. Én egy másfél éves szibériai husky-val érkeztem, akit Lolának hívnak.” – tudtuk meg Antalicz Pétertől, a Hód-Dog Center Kutyaiskola munkatársától.

Antalicz Péter és Lola

A négylábúak után a táncoslábúaké volt a főszerep. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Ficánka, és Csicsergő néptánccsoportjai foglalták el a színpadot, és mutatták be tudásukat a nagyérdeműnek.

A kislányom, Asztalos Laura a Ficánka csoportban táncol, immáron két éve. A nagy meleg ellenére nagyon ügyesek voltak, nekem nagyon tetszett. A fellépés előtt megnéztük a kutyás bemutatót is, hiszen szeretjük a kutyusokat, van is otthon egy kis yorkink.” – mesélte Asztalosné Szűcs Barbara.

Szűcs Barbara és kislánya, Laura

A nap második fele a bemutatóké volt. A délután folyamán tiszteletét tette a rendezvényen a Hód-Kristály Mazsorettcsoport, a Promenád Tánc és Sportegyesület, a Máté Taekwondo és Hapkido Egyesület, valamint a Diamond Tánc- és Sportegyesület. A délutáni órákban a jó hangulatról és a zenei aláfestésről Lázár Gábor gondoskodott, aki egy szintetizátorral táncoltatta a közönséget.

Nagyon nagy öröm, egy-egy olvasókörnek egy rendezvényt megszervezni. Nagyon sok csoport működik a környéken, rengeteg néptánccsoport, sportegyesület, kutyások stb, hogy már a bűség zavarában vagyunk. A mi esetünkben a nyári szabadságolás okozhatott volna gondot, de szerencsére akit mi meghívtunk, mindenki ráért, eljött és megmutatta mit tud.” – nyilatkozta Miklós Anikó, az Új-Kishomoki Olvasókör elnöke.

Miklós Anikó

Minden település számára fontos, hogy legyenek civil szervezetei, akikben éveken, évtizedeken keresztül van elég erő és kitartás, hogy közösségi rendezvényeket szervezzenek. Nagyon boldog vagyok, hogy az Új-Kishomoki Olvasókör immáron 10 éve szervezi a Kishomoki Kavalkádot, köszönhetően az olvasókör tagjainak, az itt élőknek, és természetesen a szponzoroknak.” – mondta el Benkő Zsolt, önkormányzati képviselő.

Benkő Zsolt

Az estét a helyi zenekarok fellépései zárták. Koncertet adott a TWINNER’s, a T34 és a Popart.

 

Sz.Viktor