A mintegy 1200 négyzetméteren elterülő új padló a Magyarországon elérhető legjobb minőséget képviseli. A burkolat alatt egy légtechnikai rész található, amelynek köszönhetően levegős járást biztosít, kíméli a boka és a térd ízületeit. Többféle felfestés is található az új küzdőtéren, nemcsak a kosárlabda területei, hanem a kézilabda, a futball és a tenisz pálya vonalait is felrajzolták.

Fekete Ferenc

„A Hódtói Sportcsarnok a legrégebbi sportlétesítmény a városban. Több, mint 300 kosárlabdázó használja naponta, illetve a Németh László Gimnázium és Általános Iskola diákjai is itt töltik mindennapos testnevelés óráikat. Nem mindegy, milyen körülmények között sportolhatnak az idejárók” – mondta Fekete Ferenc, sporttanácsnok, majd hozzátette, az új padló 24 millió forintba került, a hódmezővásárhelyi önkormányzat, valamint TAO támogatás biztosította az összeget, 30-70 százalékos arányban. A beruházást a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány valósította meg, a kivitelezést pedig a DÉLGÉP Kft. végezte.

A Hódtói Sportcsarnokot több fronton is felújították az elmúlt évben. Tavaly a tetőbeázás problémáját oldották meg, illetve két öltözőt is újraépítettek. Az akkori fejlesztések mintegy 180 millió forintba került, a mostani, 24 millió forint értékű beruházást pedig ősszel a tervek szerint még két öltöző felújítása követi majd.

 

Ács Helga