Benkő Zsolt, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Csongrád megyei területi felelőse elmondta, hogy elsősorban a lakosság számára kiírt energetikai fejlesztési lehetőségek, illetve az elmúlt időszakban és jövőhéten megjelenő tanyafejlesztési pályázatokkal kapcsolatosan várja az érdeklődőket.

“Augusztus 7-én reggel 8 órától a Hermann Ottó intézet honlapján lehet regisztrálni és elkezdeni feltölteni a tanyák fejlesztésére vonatkozó pályázatok tartalmát. Ez a fejlesztés, mind önkormányzatok, mind tanyatulajdonosok számára lehetőséget biztosít arra, hogy térségi, illetve tanyákra vonatkozó fejlesztéseket valósítsanak meg.” – tájékoztatott Benkő Zsolt.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Csongrád megyei területi felelőse elmondta, hogy a pályázati kiírás szeptember 6 éjfélig tart, de valószínű, hogy a nagy érdeklődés miatt korábban lezárják. A tanyán élők azért is érdeklődnek ilyen sokan, mert a fejlesztés maximálisan 3 millió forintos támogatást biztosíthat, 40 év feletti pályázók esetében 75%-os, a 40 évnél fiatalabbaknál pedig 90%os intenzitással.

A pályázatokat csak a Herman Ottó Intézet weblapján keresztül lehet online beadni.

A Vidékfejlesztési Programban megtalálható tanyafejlesztési pályázattal, aminek a célja, a tanyák energetizálására, ivó- és szennyvíz rendszerének fejlesztése, Benkő Zsolt elmondta, hogy május közepe óta lehet benyújtani és várhatóan az év végéig nyitva lesz.

Benkő Zsolt elmondta, hogy nem csak a pénteki fogadónapon várja azokat akik tanácsadást kérnek, hanem amíg a pályázatok nyitva vannak, bármikor rendelkezésre áll minden érdeklődőnek, akik a tanyák fejlesztését tűzték ki célul.

“Akiknek van valamilyen fejlesztési elképzelésük nyugodtan fordulhatnak segítségért hozzám, akár a Szécsényi Programirodához, akár a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület székhelyén, a Petőfi utcán.”- fűzte hozzá a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Csongrád megyei területi felelőse.


n.j.