A kép illusztráció

Igazából a befektető részéről még nincs előrelépés. Augusztus 2-án járt le a legutolsó hirdetésünk a Szuperpress-ben. 312 lakást pályáztattunk.- mondja Antal István.  Óriási volt az érdeklődés. 54 lakásra jelentkeztek, adták be a pályázatukat, de a korábban több lakás megvásárlását kezdeményező ingatlan-befektető nem. Folyamatosan fogjuk hirdetni az egész lakáscsomagunkat. A következő pályázat egy héten belül kiírásra kerül.

Akik eddig megvásárolták, annak nagy része korábbi bérlő volt és nagyon kis százaléka, aki külsősként vette meg.
Bár azt kell mondanom, hogy jelen pillanatban már külsősök is érdeklődnek. Tehát a pályázat benyújtási  határidejének lejárta után már azt látom, hogy több külsős jelentkezett, mint lakó.

Nagyon kevesen vannak, akik készpénzzel fizetik ki a lakás vételárát. Jellemzően hitelt vesznek fel és a CSOK-kal együtt kombinálva vásárolják meg az ingatlant.

Elsődlegesen továbbra is a jóhiszemű bérlőket illeti az elővásárlási jog, akik fizetik a bérleti díjat és nincs fennálló tartozásuk. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy aki kedvezményt vesz igénybe, az öt naptári éven belül nem idegenítheti el az így megszerzett tulajdont.