Valóban panellakásban lakom, de szerencsére nem a legfelső emeleten, hanem eggyel alatta, tehát egy ötösnek a negyedik emeletén – válaszolta Cseri Tamás.

Ott a panelt hőszigetelték a panelprogram keretében, de  redőnyöket is felraktunk, így még a 28 fokot eddig nem értük el ebben a rekkenő hőségben sem.
Amíg nem volt szigetelve a lakás, gyakran túl is léptük a 30 fokot.

Azóta  30 fok nem volt hála Istennek a lakásban. Egyébként nagyságrendileg 20 panelépület van leszigetelve a városban. Amikor a szigetelésről beszélünk, akkor az szokott előjönni, hogy mekkora energia megtakarítást tudunk elérni télen.

Pedig a panelépületet nyáron sokszor folyamatosan süti a Nap, ami iszonyatos hőt sugároz befelé, ezért nagyon meleg, tehát nyáron is nagyon sokat jelent az ilyen védelem. Az önkormányzat többek között ezért is szeretne segíteni a panelekben élőknek az életkörülményeik javításával.  Minderre több megoldás lehetséges, például az épületek szerkezeti átalakítása, adott esetben minőségi lakáscsere. További közös gondolkodásban érdekelt az önkormányzat, partner szeretne lenni az életminőség javításában.  Fontos ugyanis, hogy akár kánikulában, akár nagy hidegben élhető, komfortos lakásokat mondhassunk otthonunknak. – hangsúlyozta a képviselő.