Egyre több olyan településen fordulhatunk meg, melynek a nevét hatalmas betűkből kirakják többnyire a központjában, hogy elsősorban a turisták fotót készítsenek vele. Egy ilyen, úgynevezett szelfipontottal gazdagodott pénteken Makó is. A Makovecz térre, a Hagymatikum főbejárata elé került a sárga színű Makó felirat.

Pénteken az első fotózkodók között volt Farkas Éve Erzsébet. A polgármester szerint ezek a szelfipontok kiválóan alkalmasak arra, hogy az adott települést egyre szélesebb körben népszerűsítsék. Ráadásul az ezek előtt készítettek fotók azonnal felkerülnek a világhálóra. Farkas Éva Erzsébet ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

##audio:4455##

Az új szelfipontot megnézőnek azonnal feltűnik, hogy az Ó betű helyére egy hatalmas vöröshagyma került. A Városmarketing Iroda munkatársainak az ötlete alapján Bertus Barcza Anikó művésztanár asztalán született meg a felirat. Hogy pontosan milyen szempontokat is vett figyelembe a tervezés során, azt a tanárnő itt részletezi:

##audio:4456##

A felirat több mint hat és fél mázsát nyom. Az óriási alkotás a helyi Váll-Ker Kft. üzemében készült. A cég anyagköltségen vállalta a munkát, így az önkormányzatnak közel 1 millió forintjába került a szelfipont. Tóth István, a vállalkozás ügyvezetője arról beszélt, miből is van a pont, illetve mire ügyeltek az összeállítása során:

##audio:4457##

Munkatársunktól. K.