Ebben az esztendőben a makói önkormányzat összesen 100 millió forintot különített el az úgynevezett járdaprogramra. Ennek köszönhetően már javában zajlanak a felújítások. A Maros-parti település mind a nyolc körzetében egyenlően osztották el a pénzt, vagyis 12,5-12,5 millióból teszik rendbe azokat a szakaszokat, melyek a legrosszabb állapotban vannak.

Honvédban csütörtökön dr. Sánta Sándor települési képviselő és Gilingerné Ráday Krisztina, a roma nemzetiségi önkormányzat elnöke megnézte az elkészült Táncsics utcai járdát. – Végre sikerült pályázati forrást találnunk arra, hogy ezt a leszakadóban lévő városrészt felzárkóztassuk, így az önkormányzat önerejéből most megvalósuló járdafelújításokat a későbbiekben több is követni fogja – emelte ki Sánta Sándor. A képviselő hozzátette: a járdák mellett az utak is megújulnak, így útalapot kapott a Korond, a Szende és a Bem utca.

Az önkormányzatnak nem csupán az a célja, hogy a lakosok elégedettek legyen a fejlesztésekkel, hanem ezek megvalósításába helyi vállalkozásokat is bevonjon. Ennek köszönhetően a most zajló járdaprogramot is makóiak végzik. Honvédban többek között a Silye és Társa Kft. volt a kivitelező. Hogy pontosan milyen munkát és hol végeztek, azt a cég ügyvezető igazgatója, Silye Zoltán itt foglalja össze:

##audio:4450##

Honvédban nem csupán az jelenti a megoldást, hogy infrastrukturális és szociális beruházásokat indítanak, hanem az is, hogy munkát biztosítanak az ott élőknek. A makói roma nemzetiségi önkormányzat elnöke ezért külön örült annak, hogy a kivitelező honvédiakat is alkalmazott a járdaépítési munkálatok során. Ezzel, valamint a városrész rehabilitációjával kapcsolatos gondolatait Gilingerné Ráday Krisztinának itt találja:

##audio:4449##

Munkatársunktól. K.