Szoros, küzdelmes csatát ígért a Kiskunfélegyházi Honvéd TK és a Hódmezővásárhelyi FC szerda délutáni összecsapása. Az első tíz percben többnyire ismerkedtek a csapatok, komoly fogást egyik fél sem talált a másikon. Bő 10 perc múlva azonban megrezdült a vásárhelyi háló. A védelem kihagyott, a vendégek 23-asa pedig Bordás mellett a kapuba lőtt.

A folytatásban továbbra sem muzsikált tökéletesen a vásárhelyi együttes. Az ivószünet így alkalmas volt egy kis taktikai megbeszélésre is, ám egyelőre úgy tűnt Major László vezetőedző szavai nem jártak komolyabb hatással. Ellenben Koncz tréner tanácsainak meglett az eredménye, duplázott a vendégcsapat.

Ezt követően igyekezett összeszedni magát a Vásárhely. Komolyabb veszélyt viszont inkább csak a sarokrúgásokból tudtak kialakítani a piros mezes hazaiak. Egy alkalommal a kapufa mellett álló félegyházi láb védett, majd Thomas Prasler fejese akadt el a kapusban, aki nem sokkal később szintén egy szöglet után Faggyas Milán lövésének is útját állta.

A fordulás után változtatott a HFC, aminek úgy tűnt meglehet a hatása. Kormányos Kolos kiválóan szállt be a játékba. Egy a túloldalról érkező ívelést igyekezett egyből a hosszúba lőni, a játékszer azonban az egyik védőről levágódott. Faggyas viszont résen volt és a kapuba pofozta a labdát. Zárkózni kezdett a Vásárhely.

A támadójáték pedig továbbjavult. Egy újabb szöglet okozott veszélyt. Bartyik Roland rettentő közel járt a gólszerzéshez, de az égiek úgy tűnt ezen a napon a Bács-Kiskun megyeiekkel vannak.

Kormányos Kolos és Szabó Márk révén nagyon élt a jobbszél. Ők ketten játszottak össze, Szabó az alapvonalról ívelt a másik Szabó fejére, Szabó Dávid fejese azonban kapusban kötött ki és egyébként is lest intett a partjelző.

Továbbnyomott a vásárhelyi csapat, Kormányos került ismét helyzetbe, lövése azonban ismét védőt talált, a labda viszont ekkor Bartyik Norbert elé került, aki centikkel tévesztett célt.

A hajrában azonban nem maradt az idősebb Bartyik lábában a gól. Egy szép akciót követően betalált. A testvére szerzett labdát, amit Kormányoshoz passzolt, aki szemfülesen észrevette a középen mélységből érkező Bartyikot, aki a hálóba lőtt.

Ezzel 2-2-es döntetlen játszottak a csapatok.

A vásárhelyiek számára szombaton a Kiskundorozsma elleni edzőmeccs van még hátra. Augusztus 12-én pedig már élesben játszanak a kék-sárgák, a vélhetően bajnokaspiráns Dunaújváros ellen kezdhetnek.

A HFC-nél ez alkalommal két új játékos kapott szerepet. Vásárhelyre igazolt, pont a Dunaújvárostól Ablonczy Gerjén. Valamint az ifiből a 18 éves Bürgés Balázs is bemutatkozhatott a nagyoknál.

Felkészülési mérkőzésen:

Hódmezővásárhelyi FC – Kiskunfélegyházi HTK 2-2 (0-2)

Major László: „A második félidőben tetszett a fiatalok játéka. Az első félidő viszont kritikán aluli volt. Tegnap ugyan kettőt edzettünk, talán fáradtak voltunk. A második félidőben 5-6 ziccerünk is kimaradt. Még mindig nem tudom, hogy mi lesz a keretünkkel, hiszen különböző okok és problémák még most az utolsó pillanatokban is felmerülnek.”

szcs