Az Angyalsóhaj Alapítvány nyár eleji felhívásával olyan fiatalokat invitált a művészet és kultúra dél-alföldi fellegvárába, Makóra, akik művészeti képzésben vesznek részt, vagy egy ígéretes művészi pályája elején tartanak. A Művészetek Katedrája mesterkurzusait állami és szakmai díjakkal kitüntetett és elismert művészek vezetik, akik a 3-5-7 illetve 10 napos kurzusok ideje alatt intenzíven foglalkoznak az ország számos pontjáról érkező jelentkezőkkel.

A képzés szerdán indul a két makói származású művész kurzusával: a  Bátori Éva, makói származású operaénekes, Érdemes művész által vezetett, klasszikus ének első foglalkozása augusztus 2-án, lesz a Korona nagytermében, a szintén makói származású, Szalma Tamás, Jászai Mari-díjas színművész vezette színész kurzus hallgatói szintén augusztus 2-án,  a Korona Erdei termében találkoznak egymással.

A harsonások Fejér András, Liszt Ferenc-díjas művésszel augusztus 3-án kezdenek a Magán Zeneiskolában, a zongora kurzus első foglalkozása pedig augusztus 9-én lesz Berecz Mihály zongoraművésszel. A kurzusok szervezője és a katedra művészeti vezetője Bátori Éva, érdemes művész, a szabadegyetem védnöke pedig Farkas Éva Erzsébet, Makó Város polgármestere.

A makói művészeti és kulturális élet új eseménye augusztus 2-án, 17.00-kor sajtótájékoztatóval kezdődik a Korona nagytermében, ahol az ének és a színész kurzus növendékeivel ismerkedhetnek meg a sajtó képviselői, de mindemellett tájékozódhatnak a képzésekről is.

A szervezők azt szeretnék, ha a Művészetek Katedráját a makói művészetszerető közönség is megismerné, ha számukra is tudna a szabadegyetem értékes és érdekes programot nyújtani. Ezért a nagyközönség előtt a Katedra Plusz elnevezésű, szabadtéri beszélgetéssel veszi kezdetét a program, augusztus 2-án, 19 órakor, a Korona földszinti teraszán.

A Szabadegyetemi Placc művészvendége Gulyás Dénes operaénekes lesz, beszélgetőpartnere Bátori Éva. Megnyitó beszédet mond: Farkas Éva Erzsébet Makó város polgármestere.

forrás: Varga Márta