Hódmezővásárhely Egyesített Óvoda tagintézményeinek és telephelyeinek korszerűsítése, Oldalkosár utca 4. sz. telephely intézmény

A TOP-6.2.1-15-HM1-2016-00002. azonosító számú projekt a 3-6 éves gyermekek napközbeni elhelyezésének infrastruktúrája javítását tűzte ki célul, ami jelentősen javítja az óvodai férőhelyek színvonalát.

A felújítandó telephelyek a város területén egyenletesen oszlanak el – valamennyi városrészben lesz megfelelő színvonalú óvodai ellátás – ami hozzájárul a kisgyermekes szülők munkaerő piacra történő visszatéréséhez és az óvodai ellátáshoz való jobb hozzáféréshez.

Az elmúlt években az Oldalkosár utca 4. szám alatti óvoda energetikai korszerűsítése során elkészült az épület utólagos hőszigetelése, a nyílászárók cseréje és a fűtéskorszerűsítés keretén belül a termosztatikus radiátorszelepek beépítése. E projekt keretén belül megvalósul az óvoda általános szak-szerelőipari felújítása.

A munkaterületet 2017. április 29-én adtuk át a közbeszerzési eljárás keretén belül kiválasztott Költség Stop Kft-nek. A kivitelezés jelenlegi állása szerint elkészültek a gyermek és felnőtt szociális blokkok gépészeti alapvezetékeinek cseréje, az új akadálymentes bejárat és az akadálymentes WC. építészeti kialakítása, a konyha átalakítása, valamint az új belső nyílászárók beépítése, vakolatjavítás. elkészült a gyermekmosdók új falburkolata, a szennyvíz és csapadékvíz elvezető csatorna kiépítése, a belső udvarok burkolatának elkészítése. Folyamatban van a foglalkoztatók és az öltözők radiátor takaróinak elhelyezése, a radiátorok bontása, mosatása, a radiátor fülkék vakolása. Hátra van még a gyermekmosdók szerelvényeinek elhelyezése, az öltözők és a foglalkoztató padlóburkolatának elkészítése, konyha burkolatának felújítása, az öltözőkben és a foglalkoztatókban az oldalfal burkolat elhelyezése, a közlekedők lapburkolatának cseréje, Az óvoda új eszközökkel is gazdagodik. A pályázat keretén belül több mint 1 millió forintot fordítunk eszközvásárlásra. Az óvoda már kiválasztotta a szükséges eszközöket, a beszerzés folyamatban van.

A kivitelezés befejezésének határideje 2017. augusztus 31. a gyerekek szeptember 01-én már a szép új óvodába érkezhetnek. A kivitelezés szerződés szerinti költsége 28. 606.128 Ft ÁFA. A kivitelezés ideje alatt az óvoda a Liszt Ferenc Általános Iskolába költözött.

Hódmezővásárhely Egyesített Óvoda tagintézményeinek és telephelyeinek korszerűsítése, Pál utcai Óvoda tagintézmény:

A munkaterület átadása 2017. április 06-án megtörtént, az épület felújítása ütemezés szerint halad. Az akadálymentes használatot biztosító épületbővítés kőműves munkái elkészültek. Megtörtént az épület külső hőszigetelése, külső nyílászárók cseréje, a padozatok cseréje. A főépület tetőzete áthajtásra került. Elkészült a konyha alapvezetékeinek felújítása, az elektromos hálózat vezetékelése, vakolatjavítások, a belső nyílászárók javítása, a falfelületek festés előkészítése, valamint a toldaléképület szerkezetépítése, a koszorúk zsaluzása, betonozása, tetőfedése. Folyamatban van az elektromos hálózat vezetékeinek behúzása, épületgépészeti rendszerek – gáz, ivóvíz, fűtés – szerelvényeinek elhelyezése. A kivitelezés határideje 2017. szeptember 30. kivitelező az Építészmester Zrt.

Az épület felújítására fordítandó összeg: bruttó 70.057.984.-

Forrrás:
Spitzner Csaba
projektmenedzser