Vidám gyermekzsivaj hallatszott csütörtökön a makói görögkatolikus templom udvaráról. Az egyházközség ugyanis nyári tábort rendezett a kicsiknek. Számos programmal készültek a szervezők, de pontosan mikkel is, azokat Biró István parókus itt részletezi:

##audio:4415##

– Én három esztendeje szolgálok Makón, s a kezdettek óta az a célom, hogy a gyerekeknek megmutassam, miként lehet hasznosan eltölteni a szünidőt – emelte ki a parókus. Biró István hozzátette: közel harminc kis táborozóval foglalkoznak, nagy többségük makói, de mivel a környező településeken lakóknak is tart hittanórákat, így ferencszállási, apátfalvi és rákosi gyerekek is jöttek.

Papp Andor szeret táborozni. – Már első osztályos korom óta rendszeresen járok a Kocsis György színjátszó táborba, ahol kipróbálhattam, milyen is a színpadon, így szerepeltem a Hamupipőke paródiában, valamint a Diótörőben – sorolta a Kálvin téri Református Általános Iskola ötödikese. A 10 éves fiútól megtudtuk, hogy a családja görögkatolikus vallású, így ő hittanra is jár. A parókián rendezett tábor is tetszik neki, a vetélkedőkön ő az Oroszlán nevű csapatot erősíti.

A görögkatolikus tábor is rengeteg szórakozási lehetőséget nyújt a kicsiknek. Az ovisok a nagyobb társaik segítségével próbálhattak ki mindent. A gyerekek mellett a felnőttek is aktív részvevői voltak az ügyességi feladatoknak. Biró István is megmutatta, mennyire jól megy neki a zsákban futás, valamint a karikákkal való sorverseny.

Papp Andor

Munkatársunktól. K.