A hagymavárosiak kispadján, Méhes Tibor hiányában a szombati csörtén Mazula Zoltán irányította a hazai gárdát, ahol több próbajátékos is szerepet kapott. Az előző szezonban a Gyulai Termálnál játszó Lipták Ákos, a Bács megyei élvonalban szereplő Bajáról érkező Patai Balázs, valamint a Salgótarjánból érkező, de korábban Mórahalmon is játszó Gólya Martin is lehetőséget kapott.

A SZEOL-nál egyetlen új játékos kapott lehetőséget, Rabatin Szabolcs, aki az előző szezont az NB III-as Pénzügyőrnél töltötte, korábban pedig a Vasas utánpótlásában nevelkedett.

A találkozón a papírforma érvényesült. A szegediek kezdeményezőbb futballt mutattak, uralták az első játékrészt és háromgólos előnybe keveredtek. A megyei bajnokságból frissen feljutó makóiak nem igazán tudtak támadásokat kivitelezni, a szegediek védelme kiválóan állta a sarat.

A fordulás után újabb gólt már nem láthatott a közönség, annak ellenére sem, hogy a második félidőben is adódtak lehetőségek a SZEOL előtt.

A Makó legközelebb szerdán 18 órától gyakorol a szintén bajnoki riválisnak számító Hódmezővásárhelyi FC otthonában. Siha Zsolt tanítványai pedig a szerb harmadosztályban szereplő Bácska Szabadka ellen folytatják a felkészülést.

Felkészülési mérkőzésen

Makói FC – SZEOL SC 0-3 (0-3)
Makó: Garamvölgyi – Rakonczai, Lipták, Takács, Tóth I., Paulik, Varga R., Bánóczki, Szél, Gólya, Gémes. Csere: Verebélyi (kapus), Szil, Pataki B., Gilinger, Csupics, Babolek, Palotás, Vajna. Megbízott edző: Mazula Zoltán.
SZEOL: Leindler – Gajág, Rácz, Grünvald, Kéri, Lévai, Ondrejó, Maksimovic, Mihály, Péter, Rabatin Sz. Csere: Szabó A., Papp Á., Kiss R., Bozóki, Rádóczi, Skribek, Göncző. Edző: Siha Zsolt.
Gól: Kéri, Péter, Maksimovic.

szcs
Fotó: szegedma.hu archív