Nem kell ahhoz beszélni egy-egy jelenetben, hogy a közönség jókat nevessen. Az apátfalvi Pódium Színpad tagjai ezt be is bizonyították szombaton a faluház előtti hatalmas sátor alatt. A XXII. Szent Anna Napok keretében fellépők többek között olyan tréfás darabbal is előrukkoltak, melyben kiderült, hogy akkora hatalmas különbség nincs is egy nagyvárosi, illetve egy falusi asszonyság között.

A társulat négy esztendeje működik, Monoki Mariann irányításával. Tagjai között a diáktól kezdve egészen a nyugdíjasig minden korosztály megtalálható. Az egyik fiataljuk, a 21 esztendős Kis Enikő most kezdi a munkáját az egyik szegedi gyermekotthonban. Megpóbálja majd ezt összeegyeztetni, mert nem szeretne lemaradni a próbákról. Hogy pontosan miért is lett belőle amatőr színjátszó, azt Kis Enikő itt részletezi:

##audio:4401##

Természetesen számos más produkciót is láthatott-hallhatott a közönség. Bemutatkozott a Borbély András Band, a Kardos István Néptánccsoport, de a modern táncok sem hiányozhattak. Érdekességként cseh, észt és lengyel néptáncosok is érkeztek a községbe. A faluházban kiállítás nyílt Veréb József festményeiből. A legkisebbek sem maradtak otthon, a Bíbic Óvoda nagycsoportosai rajzoltak, a munkáikat az intézmény előterében nézhették meg az érdeklődők.

A kézügyességre nem csupán a rajzoláshoz, hanem a különféle mesterségek bemutatójánál is szükség volt. Gyerekek és szüleik közösen készítettek szebbnél szebb tárgyakat. – Magvakból és egyéb száraz növényi részekből csinálok egy képet, ha sikerül, akkor elviszem haza és kiteszem a szobámban – árulta el Miklós Piroska. A 9 éves kislány Szegedről jött a szüleivel Apátfalvára. Édesapjának több barátja is van a községben, így velük töltötték el a szombati napot.

Munkatársunktól. K.