Hiába a szürke, munkás hétköznapok, vidámsággal dobták fel az arcokat a Rádió 7-es csajok. Ács Helga, Sipter Veronika és Égető Réka arcfestései átvarázsolták a gyerekek arcát azzá, amivé a vállalkozók szerették volna.

A lányok kezei közül került ki kiskutyus, gepárd és nyuszika, no, de lássuk, mi is volt a taktika. Réka már hetek óta készült a Summer Streetre, hogy a gyerekeket egy mesevilágba röpítse. Már jó előre megvette a kellékeket, hogy kipróbálhassa a két festő kezet.

Mikor elindul az ötletelés, hogy mit is lehetne egy ilyen kitelepülésre elhozni, kísérő rendezvényként, akkor adta magát a dolog, hogy az arcfestés és a csillámtetkó az a gyerekek kedvence lesz. Soha nem festettem még arcot, a sajátomon kívül, de szeretek minden kézműves technikát, így gondoltam vágjunk bele. Az egyik legnehezebb minta, amit kértek tőlem, az a Juventus focicsapat címere volt. Egy testvérpár, Robika és Zolika a Kívánságműsorban említette, hogy ezt szeretné majd kérni. Helgát kérdeztük, hogy épp mit fest, és akkor mondta, hogy épp a Juventus jelet. Akkor nagy kő esett le a szívünkről Verával, de előre ittunk a medve bőrére. Beült hozzám 5-10 perc múlva egy kisgyerek, és mondta, hogy ugyan azt szeretné, amit a testvére, azaz a „rettegett” emblémát. Természetesen nagyon aranyosak voltak, és meg is csináltuk nekik, és szerintem nem is lett rossz. Így visszagondolva örülünk is, hogy megfesthettük ezt a logót, hiszen így nagy örömet szereztünk a tesóknak.” – mesélte Égető Réka.

Égető Réka

Sipter Vera is élvezte a festegetést, csak úgy, mint a gyerekekkel való beszélgetést. Tapasztalata már van a dologban, hiszen már festett arcot egy oviban. Ment is a pingálás megállás nélkül, a szülők pedig türelmesen tűrték, ahogy a gyerek arca szépül.

Szinte bármit meg tudunk festeni. A leggyakoribb kérés az állatfigurák voltak, mint például a kutyus, cica, nyuszi. Gyakorlás képen összeültünk, mi hárman az egyik hétvégén, és egymás arcát pingáltuk ki. Egyikünk kutya lett, másikunk macska, illetve született egy Miki Egér is. A Summer Streeten a gyerekek nagyon barátságosak, nyitottak arra, hogy beszélgessünk. Ment is a csacsogás, persze csak úgy, hogy a mintát közbe ne kenjük el.” – nyilatkozta Sipter Veronika.

Sipter Veronika

Ács Helga már anyuka, így van a gyerekekkel tapasztalata. Szikrázó napsütés, vagy erős szél, Helga a gyerekek nyelvén beszél. Érkezett is a pozitív energia, hogy ezt a festő magába szívja.

A gyerekek mindig egy olyan varázslatos energiát hordoznak magukban, amit tényleg csak a gyerekektől lehet megkapni. El szoktunk fáradni a nap végére, hiszen sokan szoktak jönni hozzánk, de a fáradtságot kárpótolják a mosolyok. Nagyon jókat szoktunk beszélgetni, mindig megkérdezem, hogy mi a nevük, hova járnak oviba, stb. Nagyon jól esnek a puszik, az ölelések a kicsiktől, de olyan is volt, hogy egy fagyit hoztak a szülők nekem köszönet képen. „Divat” lett, hogy arcfestés után beülnek a Kívánságműsorba, hogy élőben kérjenek nekünk egy dalt. Nagyon jól esnek ezek a dolgok.” – mondta el Ács Helga.

Ács Helga

A Rádió 7 női különítménye mindent megtesz a boldogságért, és valóban kijelenthetjük, hogy minden átváltozni vágyó gyereket boldogság ért. Nem is restek erről beszámolni, csak győzzünk ámulni.

Már hatodik alkalommal vagyok itt, és nagyon tetszik a zene és a hangulat a Summer Streeten. Imádom az arcfestő lányokat, nagyon kedvesek és aranyosak. Voltam már tigris, kutya, és fehér tigris is. A kedvencem ez a fehér maszk, eddig ez tetszik a legjobban. Ha a továbbiakban is itt lesznek, biztosan jövök én is, és kitalálok még pár aranyos mintát.” – mesélte Búzás Lídia.

Búzás Lídia és Égető Réka

Az arcfestés mellett 4-től 7-ig szólt a Kívánságműsor, melyben csütörtökön, Szeri Csabán volt a sor. A mi Csabink szeret vicces arcot vágni, így festésnek nála felesleges nekiállni.

Szeri Csaba

A kívánságok teljesülése után Alb Laci érkezett, és egy szál gitárral a kezében énekelt. A közönsége táncolt, ugrált, így zárva a csütörtök délutánt. Pénteken jön a folytatás, és indul a hétvégi csapatás.

Alb Laci

 

Sz.Viktor