A munkafolyamatok jelenleg ott tartanak, hogy a külföldi bírók fel lettek kérve, nekik a repülőjegyek megvannak, illetve a nevezési meghívás is elkészült, amely tartalmaz minden olyan információt, melyet a nevezéshez tudni érdemes. A nevezési felhívást a www.hod-dog.hu oldalon meg is lehet tekinteni. – tájékoztatott Benkő István, a szervező Hód-Dog kutyabarát Egyesület elnöke.

Mind a két napon, szeptember 9-én és 10-én is egy-egy önálló kiállítással készülnek a szervezők. Nemzetközi bírókkal, és 10-15 ország legszebb kutyáival lehet majd találkozni. Különlegességgel is készülnek ebben az évben, mert azok a kutyák, akik mind a két nap CACIB címet szereznek, külön ajándékot kapnak majd méghozzá ez egy Návay Sándor szobrászművész által készített 10 cm-es átmérőjű bronzplakett lesz, mely képkeretben, plüssháttérrel lesz elhelyezve.

Az első nevezési határidő most hétvégén zajlik le, a második körre azonban van még egy hónap a jelentkezőknek. Az utolsó határidő a kiállítás előtti utolsó két hét, tehát senki sincs még elkésve. Legalább 700 kutyát várnak mind a két napra.

A hódmezővásárhelyi kiállítási helyszín adta lehetőségeket igyekeznek a legjobban kihasználni. Azokat a fajtákat, amelyek ezt igénylik, zárt térben is el tudják helyezni, ide leginkább a társasági kutyák sorolhatóak, akiknek a szőre teljesen átalakulna eső hatására a kiállítási képhez képest.

Mind a két napon folyamatosan kutyás programok várják a résztvevőket. Lesz coursing, de pásztorkutyás bemutató is, amelyet akár saját kutyával is ki lehet próbálni. Lehet számítani agility, és frisbee produkcióra is, de ami mégiscsak a legfontosabb, hogy Magyarország és a környező országok gyönyörű és különleges kutyáival találkozhatunk majd a ringekben.

sk