A Településfejlesztési Operatív Programból megújuló Rárósi utcai orvosi rendelőn már most látható az, hogy mekkora átalakuláson megy keresztül, ugyanis a munkálatok 75%-val már végzett a kivitelezésért felelős cég.

Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere elmondta, hogy a 68 millió Ft-ból megvalósuló beruházás jó tempóban halad, hiszen 2018 máj.31 a projekt befejezési határideje.

“Egy részét az épületnek el is kellett bontani, helyette egy új épületrész került kialakításra. Teljesen megváltozik a rendelő megközelíthetősége is, hiszen eddig a Rárósi utca felől, ezután viszont a Jókai utca felől lesz a főbejárata. Eddig közös, az átalakítások után, már külön-külön helységben fogadják a betegeket az itt rendelő orvosok.” – tájékoztatta a sajtó munkatársait az alpolgármester.

A felújítás után, az épület teljesen akadálymentesített lesz, valamint az udvarban, egy parkoló is kialakításra kerül. Török Katalin, háziorvos elmondta, nagyon fontos számára, hogy ezentúl külön rendelőben fog tudni dolgozni.

“A másik, aminek nagyon örülünk, hogy épül egy külön betegfektető hely. Ha rosszul van egy páciens, akinek infúziót kell, hogy adjunk, vagy bármilyen olyan beavatkozásra van szükség, ami utólagos megfigyelést igényel, akkor nem csak egy függönnyel húzzuk el az ágyat.” – fűzte hozzá a háziorvos.

A Településfejlesztési Operatív Programból a Rárósi utca sarkán található épülettel együtt, 4 orvosi rendelő fog megújulni.

n.j.