Az intelligencia, alapvetően az értelmi felfogó képességhez, a szellemi képességhez kötődik. Azonban többféle intelligencia létezik, megkülönböztetünk egyebek mellett matematikai-, verbális-, vizuális-, nyelvi-, kinetikus (testtudatos)-, önismereti-, ritmikai intelligenciát, de a három fő típus az kognitív-, a műveltségi- és az érzelmi intelligencia. Ez utóbbi a társas kapcsolatok, az önérvényesítés, a kommunikáció fontos része. Befolyásolja a döntéseinket, a motivációkat, az életszemléletünket.

Az érzelmi intelligencia négy részből tevődik össze: képesség az érzelmek pontos érzékelésére, képesség a gondolkodás érzelmek segítségével való előmozdítására, képesség az érzelmek jelentésének megértésére és képesség az érzelmek kezelésére.

Amerikai kutatásokból kiderült, hogy az érzelmi intelligenciát fejlesztő tréningek javítják a munkahelyi morált, a munkatársak közötti kapcsolatot, de növelik a teljesítményt, a hatékonyságot, a kreativitást. Épp ezért egyre több munkahely tartja fontosnak, ilyen tanfolyamok, tréningek finanszírozását. Sőt, az Egyesült Államokban már az általános iskolás korosztálynál a tananyag részévé tették az érzelmi intelligencia fejlesztését.

A velünk született érzelmi intelligenciának azonban lehetnek hátrányai is – bár ezt kevesen gondolják. Pedig ha végig gondoljuk, könnyen belátható, hogy így van, hisz az alapvetően magasabb érzelmi intelligenciával rendelkező emberek érzékenyebbek. Ők nehezebben dolgoznak fel csalódásokat, érzelmi megpróbáltatásokat. Emellett könnyebben válnak áldozattá, könnyebb kihasználni őket. A magas érzelmi intelligenciához nagyobb empátia és segítőkészség párosul, és ha kihasználják ezeket az embereket, ők hamarabb kiégnek. Illetve a kutatások szerint a magasabb érzelmi intelligenciához gyakran párosul a magány.

Természetesen nekik is hasznos lenne fejlesztő tréningeken részt venni, hisz nekik különösen fontos, hogy megtanulják kezelni az érzelmeiket.

Az is lényeges, hogy az értelmi és érzelmi intelligencia szinkronban legyen, vagyis az „agy” és a „szív” egyensúlyba kerüljön, mert ha nincsenek szinkronban, az teljesítőképességünk csökkenéséhez vezethet, és itt most nem csak a munkahelyi teljesítményről van szó, de az egész szervezetünk legyöngülhet. Az emésztési problémák, szívritmuszavarok, veseműködési zavarok mellett csökkenhet a motiváció, a lelkesedés és a kreativitás is.

Kiskata