A Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapjának beszámolója szerint ezen a versenynapon a tízüléses sárkányok 500 méteres összecsapásai zajlottak, a magyar győzelmet a masters női versenyzők szolgáltatták, akik a német és az olasz egységet fölényesen maguk mögé utasítva nyertek. A hazai férfi egység a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A senioroknál a mix csapat ezúttal sem bírt az oroszokkal, de második helyük bravúrosnak mondható, mert nagyot hajrázva utasították maguk mögé az ukránokat, a női csapat pedig harmadik lett.

A klubversenyekben a Szegedi Sárkányhajó Egyesület újabb két aranyérmet nyert, a gárda a senior mix és senior női versenyben győzött, utóbbi számban a szegedi Hidragén szerezte meg a bronzérmet. A senior férfiak versenyében az ukrán Otoman Lviv és az orosz Storm mellett a Dragonmasternek sikerült felállni a dobogó harmadik fokára, de a masterseknél is jutott érem a magyaroknak: mixben az ESMTK a második lett, a hölgyeknél az Óbudai Sárkányok BKV A csapata ezüst-, az Old Lake Dragon bronzérmet szerzett.

Vasárnap a húszüléses 500 méteres és a tízüléses 2000 méteres versenyekkel zárul az Európa-bajnokság a Maty-éren.

Forrás: mti.hu
Fotó: szegedisarkanyhajo.hu