Ebből a több mint 100 pályázatból 66 hazai, míg 33 uniós finanszírozásból valósulhat meg, illetve vannak még önerőből megvalósuló projektek is. Ezek között kiemelt szerepet kap a Makovecz Imre tervei alapján megvalósuló épületegységek. A két legnagyobb az új könyvtár kialakítása, valamint a Hagymatikum fürdő bővítése. Emellett azonban megvalósítják a Páger Mozi és Rendezvényházat, augusztus 1-jétől indul a Hagymaház felújítása, illetve az Erdei János Sportcsarnokot is felújítják.

Farkas Éva Erzsébet

2017 első felében két fontos kormányzati döntés született, ami Makót érinti. Egyrészt Kézilabda Munkacsarnok-fejlesztési Programmal kapcsolatos intézkedés, aminek értelmében 500 millió forint áll rendelkezésre. Másrészt pedig az „Egyházi kulturális örökség turisztikai fejlesztése” projekt keretében Makón a zsidóság megmaradt örökségét bővíthetik, tehetik elérhetővé a ma embere számára.

Darabos Orsolya

Makó öt TOP-os pályázatáról is döntés született. Így 280 millió forintból újulhat meg a a Csipkesor alsó szintje, 400 millió érkezik a Makó-Maroslele-Hódmezővásárhely kerékpárút kialakítására, elindulhat 200 millió forintból a Honvéd városrész rehabilitációjának soft eleme, illetve 200 millió forintból bővülhet a makói Ipari Park is. Valamint a városban is létrejöhet a foglalkoztatást segítő Paktum iroda, amelyre mintegy 470 millió áll rendelkezésre.

ÉR.