Kurunczi Róbert 8 éves korában kötelezte el magát a festészet mellett. Azóta életének így vagy úgy, de része volt a művészet. Ugyan kertésznek tanult, de mindig megmaradt nála az ecset, a festék és természetesen Mártély szeretete is. Több kiállításon is túl van már: képeit megcsodálhatták Budapesten, Szentendrén, Szentesen és persze Mártélyon is több alkalommal.

Kurunczi Róbert

A hétfőn nyílt kiállításon is a tiszai holtág, annak természeti csodái, az ott élő ember kapja a fő hangsúlyt. Kurunczi Róbert elmondta, hogy neki a téli Mártély a legkedvesebb, de tulajdonképpen az összes évszakban nagyon szép, talán tavasszal a zöld víz miatt kevésbé kedves neki.

Borsos József

A tárlatot Borsos József, Mártély polgármestere nyitotta meg. „Kurunczi Róbert magát impresszionista festőnek vallja, saját egyénisége belekerül minden képébe. Robi 20 éve minden évben egy-egy festményt ajánl fel a helyi alapítvány bálján, ahol egyre nagyobb érdeklődéssel kerülnek új gazdához ehhez a képek. Fiatal kora ellenére nagyon aktív alkotó, és bízunk benne, hogy ez az erő, kitartás az elkövetkezendő évtizedekben is meglesz.”

A megnyitó ünnepség hangulatát emelte Tatárné Krajcsovics Lilla ének és Balla Tibor tekerőlant művészete is.

ÉR.