A BEMER egy orvostechnikai eszköz, amelynek használatát a WHO is javasolja több betegségtípus esetén is, és egyre több egészségügyi intézményben is használják. A terápia egy fizikai érterápia, amely a mikrokeringést állítja helyre. Érhálózatunk mintegy 75 százalékát a hajszálerek alkotják, a hajszálerekben pedig a keringést az érfalak rugalmas összehúzódása tartja fenn. Ahogy öregszünk, egyre rosszabbul működik a mikrokeringés is, a keringés zavara pedig előidézheti azoknak a betegségeknek a megjelenését, amelyekre hajlamosak vagyunk. A BEMER terápia segít a keringés helyreállításában, oxigenizálja a testünket, így egyrészt megelőzhetjük a betegségeket, másrészt a már kialakult kóros elváltozásokat helyreállíthatjuk.

Általában 25-30 éves korunk között már elkezdődik a mikrokeringés zavara. Ilyenkor van egy néhány éves periódus – ez az úgynevezett „ablak-periódus”, amikor tüneteink nincsenek, diagnosztikai módszerekkel nem mutatható ki semmilyen probléma, tehát tulajdonképpen egészségesek vagyunk, azonban a sejtek szintjén már kezd kialakulni valamilyen betegség. A sejtszintű probléma előbb-utóbb a szövetek, szervek károsodásához vezet, és megjelenik a tünet – ami a jéghegy csúcsa. A Bemer-terápiával elébe mehetünk a tünetek megjelenésének, a betegségek kialakulásának, a BEMER-jel ugyanis képes arra, hogy visszaállítsa az érhálózat természetes vazomócióját, azaz a legkisebb véredények lüktető mozgását.

A BEMER terápia során egy mágneses térre ültetett speciális elektromos jel megy át a szervezetünkön, amely nem erősebb a Föld elektromágneses erejénél, ez serkenti az érfalakat helyes működésre. A kutatások szerint 8 perc alatt 20 ezer kilométer érhálózatban indítja be a vérkeringést. Természetesen teljesen fájdalommentes, illetve egy enyhe, kellemes bizsegést érezhetünk, ahogy a tagjainkba visszatér az élet.

A hódmezővásárhelyi Szolimed Szolárium és Közérzetjavító stúdióban és a makói szalonban is hatékonyan alkalmazták már a BEMER terápiát, többek között magas vérnyomás, ízületi fájdalmak, prosztata gyulladás kezelésében, de stroke utáni rehabilitáció, kéz- és lábzsibbadás, köszvény, allergia kezelésében is hatékonynak bizonyult, valamint a parkinson kór kezelésében is csodás eredményeket sikerült elérni.

Szolimed Szolárium és Közérzetjavító Stúdiót megtalálják Hódmezővásárhelyen, a Dr. Rapcsák András utca 24. szám alatt, a Vívócentrum előtt. Nyitva tartás: hétköznap 8 órától 19:30-ig, szombaton 9-18 óráig, vasárnap pedig 10-17 óráig várja a vendégeket. Makón pedig a Kálvin utca 8-12. szám alatt, a fehér templommal szemben várnak ránk. Itt a nyitva tartás: rugalmas, igény szerint fogadják a bejelentkezőket. Bejelentkezni mindkét városban a 30/426-02-70-es telefonszámon lehet.

Megtalálják az üzletet is a facebookon is, és a Bemer-terápiának is van külön facebook oldala: Bemer Terápia Hódmezővásárhely és Bemer Terápia Makó néven, ahol nem csak az akciókról értesülhetünk, de esettanulmányokat is találhatunk.

Ismét lesz nyílt nap: Makón július 8-án, szombaton, Hódmezővásárhelyen július 9-én, vasárnap próbálhatjuk ki ingyen a BEMER terápiát. A nyílt napon egy ingyenes tanácsadást és egy 20 perces ingyenes kezelést kap mindenki, aki előzetesen bejelentkezik a 30/426-02-70-es telefonszámon. Mivel az időpontok, a tapasztalat szerint igen hamar elfogynak, ezért a jelentkezőknek lehetőséget biztosítanak arra, hogy ne a nyílt napon, hanem bármely más hétköznapon próbálják ki a BEMER terápiát.

Kiskata