Korábbi fotókon, illetve az emlékekben maradt az meg, hogyan is nézett ki egykoron, a makóiak által csak Vasas-pályának hívott létesítmény lelátója. Óriási betonlépcsőhöz hasonlító szerkezetre erősített faléceken ülthettek a szurkolók, s onnan buzdíthatták kedvenceiket. Mostanra azonban XXI. századi körülmények várják mind a nézőket, mind a játékosokat.

A hazai csapat még 2015. október 3-án ilyen lelátó előtt játszott és tartotta itthon a 3 pontot a Csongrád ellen

A sajtó képviselőinek pénteken megmutatták, hol tartanak a munkálatok az új sportkomplexum építésénél. Gyakorlatilag a kivitelező elkészült és átadta a létesítményt. – Egyelőre a használatba vételi engedélyekre várunk, s amennyiben megvannak, meg is nyithatjuk ezt a modern sportpályát – mondta a helyszínen az alpolgármester. Czirbus Gábor arról is beszélt, mi minden található ebben a komplexumban, melynek a részleteit tőle itt hallja:

##audio:4317##

A beruházás, melynek a teljes költsége 405 millió forint volt, elsősorban a beérkezett TAO-s pénzek felhasználásával valósulhatott meg a Magyar Labdarúgó Szövetség közreműködésével. A makói önkormányzat pedig 120 millió forintos önerőt biztosított hozzá.

Ez a projekt része volt annak a nagy sportfejlesztésnek, mely tavaly elindulhatott a városban. Összesen 1,5 milliárd forint értékben valósulhattak meg, illetve valósulhatnak meg hamarosan különféle sportberuházások. De pontosan melyek is ezek, azt Farkas Éva Erzsébet polgármester itt sorolja:

##audio:4316##

2017. január 10-én még így nézett ki a leendő komplexum

Munkatársunktól. K.