Kitört a vakáció, itt a szünidő és a nyári táborok ideje. Mártélyon az érdeklődő fiatalok három tematikában is megtalálhatják a számításaikat, tudtuk meg Pótári Mihálytól, az ÁMK megbízott igazgatójától.

Július 3-7. között, elsősorban a kisebbek számára, az általános iskolával közösen, Locskai Éva tanító néni vezényletével, szerveznek Mesetábort. A mesebeli birodalomban délelőttönként, a főtéma jegyében kézműves foglalkozások kapják a főszerepet, délutánonként pedig szabadabb, a tervek szerint mozgással egybekötött programokkal készülnek a szervezők.

Augusztus 7-11. között a horgászat kerülhet előtérbe, a Mártélyi Horgászegyesülettel karöltve. A táborban délelőttönként a pecázás szakmai rejtelmei, a csomókötés, a horog felszerelése, a halak és a természet megismerés élvezi a főszerepet, délután pedig játékosabb foglalkozásokra lehet számítani. A tábor végén az érdeklődök akár horgászvizsgát is tehetnek a megszerzett tudást felhasználva.

Augusztus 14-18. között a Mártélyi Polgárőr Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület katasztrófa védelmi táborát rendezik a településen. A táborban az érdeklődők megismerkedhetnek az illetékes szervek munkaeszközeivel, de vizes és tűzoltási feladatokat is elláthatnak majd.

A táborok költsége minden esetben 500 Ft / nap / fő, amely háromszori étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna) és a szakmai programok díját is tartalmazza. A nap végén minden résztvevő haza megy.

„A programjainkkal elsősorban a Varga Tamás Általános Iskola és a mártélyi tagintézmény diákjait szólítottuk meg, de akár más vásárhelyi általános iskolásokat is várunk. Senkit nem utasítunk vissza, ha erre vetődik. Viszont tudni kell, hogy a Katasztrófavédelmi tábor és a Horgásztábornál 15-20 fő vehet részt maximum, és ezekre felső tagozatosok jelentkezését várjuk, hiszen nagyobb fegyelmezettségre és felelősségre van szükség ezekben a táborokban.” – mondta el Pótári Mihály Zsolt.

Az ÁMK ezen kívül is több nyári programmal készül. Az ifisták részére július 25-27. között kenutúrát is szerveznek. A Csete György Kossuth-díjas építészmérnök által megálmodott Mária-útvonalat teljesítik a fiatalok, Kunszentmárton és Mártély között.

A fentebb említett táborokra a következő elérhetőségeken lehet jelentkezni:

Mesetábor (Horváth Tibor) – 06-30/624-54-37
Horgásztábor (Kulcsár Szabolcs) – 30/627-41-33
Katasztrófavédelmi tábor (Rózsa Szilveszter) – 06-30/621-62-96

szcs