A keddi apátfalvi testületi ülésen elsőként Balogh Róbert tűzoltó alezredes számolt be arról, hogy 2016-ban összesen tizenkét esetben kellett intézkedniük a község közigazgatási területén. Hogy ezek pontosan milyen beavatkozásokat is jelentettek, azt a makói hivatásos tűzoltóság parancsnoka itt részletezi:

##audio:4302##

A grémium meghallgatta és a elfogadta a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár apátfalvi tevékenységéről szóló beszámolót. A községi bibliotéka szolgáltatása folyamatosan bővül. Zárt ülés keretében pedig személyes és szociális ügyekről döntöttek.

A Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetősége kérelemmel fordult az önkormányzathoz. – Augusztus 14-től 18-ig tábort szeretnének szervezni, s ehhez 50 ezer forintnyi támogatást kértek, amit meg is szavaztunk a részükre – nyilatkozta Szekeres Ferenc polgármester.

A fent említett tábor nem az egyetlen lesz Apátfalván. Július 3-tól 7-ig azokat a gyerekeket várják, akik a néptáncot kedvelik. A helyi cigány nemzetiségi önkormányzat július 10-e és 15-e között hagyományőrző tábort tart, július 17. és 21. között pedig két tábor lesz: ifjúsági és foci. A régi népélettel is megismerkedhetnek a pátfalvi gyerekek, erre július 24-e és 28-a között lesz lehetőségük. A Szigetházban pedig gyermekmegőrzőt is üzemeltet az önkormányzat, ide a szülők július 3-tól augusztus 25-ig hozhatják csemetéjüket.

Munkatársunktól. K.