Jó illatokkal, és nyüzsgéssel telt meg szombaton délelőtt, a Bodnár Bertalan Oktatóközpont. A szülők sürögtek-forogtak a bogrács körül, amíg a gyerekek játszottak, és ugráló váraztak.

Horváth Zoltán, a vásárhelyi polgármesteri hivatal sportreferense elmondta, hogy a hagyományteremtőnek szánt eseményen, mintegy 300 sportoló gyermek, szülő, és sportvezető vett részt.

“Különböző sportegyesületek jöttek. Vannak itt tekések, íjászok, kosarasok, vízilabdások, kézisek és focisták is. Mindenki azt főz, amit szeretne, egyetlen feltétel van: bográcsban kell elkészülnie. Vannak szabadidős sportolási lehetőségek is, lehet például kerékpározni és kenuzni.” – tette hozzá a sportreferens.


9 óra környékén a zöldség pucolás és a hús összekészítése után, pedig már rotyogtak is a finomabbnál finomabb ételek. A gyerekek pedig fociztak, kosaraztak és játszottak.

Kis Lajos, Kis Viktor apukája, a Vásárhelyi Kosársuli Cápa csapata nevében elmondta, hogy közel 60 főre készítenek marhapörköltet 20 kg marhából.

Az Ete Népe Történelmi Egyesület tagjainak a bográcsában aratógulyás főtt. Kriszti és Detti elmondták, hogy az apukájuknak, aki a csapat szakácsa, ma van a születésnapja is.

A HVSC vízilabdásai pulykából, gombából és borsóból készítettek ragut, ami szerencsére, nem égett le addig, amíg a kép elkészült.

Az ételeket egy háromfős zsűri értékelte: Fekete Ferenc, és Benkő Zsolt önkormányzati képviselők, valamint Vincefiné Simon Tímea, dietetikus táplálkozási szaktanácsadó.

“Szoktam én is bográcsozni, és azt gondolom, hogy nem az a lényeg, hogy mit főz valaki. Zsűrizéskor azt kell figyelni szerintem, hogy, hogyan néz ki az étel, hogyan készítették, mennyi munka van belefektetve, és milyen alapanyagokat használnak fel. A paprikás krumpli tényleg egy paprikás krumpli legyen.” – mondta el Fekete Ferenc önkormányzati képviselő.

Az első helyet kiérdemlő étel egy vándorserleget vihet haza, amiért jövőre újra összemérik majd főzőtudásukat a hódmezővásárhelyi sportegyesületek.

n.j.