A makói strandfürdő területére várta a MENYÜKE, vagyis a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Egyesülete azokat, akik aktív pihenéssel kívánták eltölteni a szombatot. Nem csupán az időseket, hanem minden korosztályt szeretettel fogadtak. Nem kell bonyolult és kemény fizikai erőnlétet igényló sportokra gondolni, hiszen a cél az volt, mindenki mozogjon egy kicsit, s közben jól érezze magát a friss levegőn.

Az egyesület immáron tizenegyedik esztendeje szervezi meg ezt a vidám napot. Már nevet is adtak neki: Maros-parti Randevú. A MENYÜKE vezetője Szekeres Mihályné. Az elnökkel egy kicsit a múltról is beszélgettünk, vagyis arról, honnan jött az ötlet, miért találták ki ezt a rendezvényt. Szekeres Mihályné válaszait itt találja:

##audio:4285##

Kékesi Dominik

A randevúra nem csak makóiak jönnek. Kövegyről már esztendők óta érkeznek vendégek. – A családommal jöttem és nagyon jól érzem magam – árulta el Kékesi Dominik. A 9 esztendős kisfiú szeptemberben kezdi a harmadik osztályt. – Sok mindent kipróbáltam itt a parton, többek között a diószedést, a kukoricacsutkás futást, a karikadobást – sorolta Dominik.

Egykori népi játékok is előkerültek. Így például az a páros síléc szerű valami, amihez az is kellett, hogy a használóik összehangolódjanak, hiszen ha nem léptek egyszerre, nem csak rétest nem kaptak estére, hanem el is estek. Egy öreg bicikli használt kereke, s egy bot kellett egy másik szórakozási lehetőséghez: a kerékhajtáshoz. De a régi idők kocsmai időtöltése, a lengőteke is szerepet kapott a randevún.

Munkatársunktól. K.