Gyógy- és fűszernövény termesztő és feldolgozó, kertész, környezetgazdálkodási, általános mezőgazdasági és állattenyésztési szakos hallgatók vették át diplomájukat pénteken az SZTE Mezőgazdasági Karán. Az intézményben 38 hallgató záróvizsgázott, és mindenkinek sikerült is megszerezni az oklevél kiadásához szükséges feltételeket. Ebben az évben először, angol nyelvű diplomát is átnyújthattak 4 külföldi tanulónak.

Ha valaki ebben a szakmában szeretne érvényesülni, akkor nem csak az a fontos, hogy legyen egy olyan dokumentum a kezében, ami igazolja, hogy képzettséget szerzett, hanem az a mögött lévő tudás még fontosabb. Mi azon vagyunk, hogy folyamatosan megújítsuk a képzésünket. Épp egy hete fogadta el a kari tanácsunk azt az új tantervet, ami az új képzési és kimeneti követelményeknek megfelelő struktúrát tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy olyan tantárgyaknak a beépítése is megtörténik, amik 5-10 éve még nem voltak jelen.” – mondta el dr. Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának dékánja.

dr. Horváth József

A sikeresen lediplomázott hallgatók közül többen maradnak az intézményben továbbtanulni, de olyan is van köztük, akik kirepülnek a padok mögül, és a munka világába lépnek be.

Környezetgazdálkodási és agrármérnöki szakon végeztem. Azért választottam ezt, mert a családi háttér erre tolt engem, valamint a környezetvédelem is nagyon érdekel. Szeretnék továbbtanulni BSZT alapszakon, felvételiztem is, és remélem, hogy össze is jön.” – tudtuk meg Fehér Fannitól, frissen diplomázott hallgatótól.

Fehér Fanni

 

Sz.Viktor