Gera Ákos a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnázium és Szakközépiskolájának pénzügyi és számviteli ügyintéző szakos tanulója. – Egyelőre a városban akarok még tanulni, nem akartam Szegedre menni, illetve érdekel ez a szak, ezért lettem keris – árulta el a 18 esztendős fiú. Ákos célja, hogy előbb legyen egy biztos szakmája, s utána tud majd a szenvedélyével, a képzőművészettel foglalkozni.

– A művészetek szeretetét édesapámtól örököltem, aki annak ellenére, hogy szakmáját tekintve szobafestő volt, festményeket is készített, de a zene sem áltt távol tőle, hiszen gitározott – sorolta Ákos. A fiatal tehetség elmondása szerint szürrealista stílusban alkot. Több művész munkássága is hatással van rá, elsősorban Salvador Dalí, de Andy Warhol, Pablo Picasso vagy René Magritte is.

Nem csupán otthonában alkot, hanem előszeretettel jár művésztelepekre is. Egyik kedvenc témája a társadalomkritikai ábrázolások. – Ezt úgy kell elképzelni: bizonyos elemeket úgy pakolok össze egy festményen, hogy azt néző elgondolkodjon rajta, s esetleg neki is pozitív irányba változzon az élete – emelte ki Gera Ákos. Álma, hogy önálló festő legyen, ami elmondása szerint nem egyszerű ma Magyarországnak, de megpróbálja. Ha nem jönne össze, akkor sem esik kétségbe, hiszen ott lesz a kezében a pénzügyi és számviteli ügyintézői végzettség.

Gera Ákos tematikus munkáit az érdeklődők egészen a nyár végéig a makói József Attila Városi Könyvtárban nézhetik meg. Nem hétköznapi témát, hanem a szenvedélybetegségeket, az önpusztítást ábrázolja. Hogy miért ezt választotta, illetve mi a célja ezzel, azt Gera Ákostól itt hallja:

##audio:4274##

Munkatársunktól. K.