A képviselő elmondta, hogy idén a városi ünnepség rendhagyó módon nem 20-án, hanem augusztus 19-én kezdődik majd szentmisével. A nap folyamán lesz még egy körmenet is a városba érkező szentkorona másolatával is. Az ünnepség 17 órakor kezdődik majd a Magyar Állami Népi Együttes műsorával zárul este tíz körül augusztus 19-én.

Vágó János tájékoztatott, hogy többi napon, 18-án és 20-án folyamatosan lesznek a színpadon műsorok. A meghívott előadók közül, a Balkan Fanatikot, valamint a Pannonia Allstars Ska Orchestrát emelte ki. Hozzátette, hogy a tűzijáték augusztus 20-án este tíz órakor kezdődik, és várhatóan a Szent István Általános Iskola udvaráról fogják fellőni a rakétákat.

“Tíz éve még, amikor még a Kossuth tére nem volt felújítva, itt, a Szent István téren tartották az ünnepséget. Idén várhatóan felújítási munkálatok lesznek az önkormányzat épülete körül, és a Kossuth téren is. Az ünnepség áthelyezésére fontos indok még az is, hogy a Szent István Templom idén nyolcvan éves. “ – fűzte hozzá a képviselő.

A három napos ünnepség idejére a 47-es főutat a Kálvin téri körforgalomtól a piac sarkáig, valamint a Vöröskereszt utcát is lezárják majd. Arról, hogy merre terelik a forgalmat az önkormányzat később fog tájékoztatni.

n.j.