A Challenge Dayen, vagyis a Kihívás Napja elnevezésű nemzetközi sporteseményen Makó szinte már a kezdetek óta részt vesz. Ennek a rendezvénynek a lényege, hogy egy-egy településen minél több lakost sikerüljön bevonni a különféle mozgásformákba. A Maros-partján már harmadik esztendeje végezik a legkiválóbb munkát a szervezők, hiszen a 8 és 25 ezer lakosszám közötti települések kategóriájában Makó immáron harmadik éve folyamatosan nyer.

A kupát és az oklevelet, valamint a hozzájáró 75 ezer forint értékű vásárlási utalványt, melyet sportfelszerelésekre lehet beváltani, nemrég Czirbus Gábor alpolgármester vette át Budapesten. Erről az örömteli hírről szerdán a makói Almási iskola tornatermében tájékoztatták a sajtó jelenlévő képviselőit. – Az a legfontosabb, hogy diákokat is be tudtunk vonni ezekbe a sportporgramokba – mondta az alpolgármester. Czirbus Gánor ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

##audio:4268##

A szerdai tájékoztató helyszíneként azért esett a választás a Makói Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Almási tagintézményére, mert a Challenge Dayen ezen iskola tanulói, illetve pedagógusai voltak a legaktívabbak. Hogy ez pontosan mit is jelentett, azt Török Renátótól, az Almási testnevelő tanárától itt hallja:

##audio:4266##

Természetesen ezzel az egy rendezvénnyel nem elégszenek meg a makóiak. A városban szinte egymást érik az olyan programok, melynek a középpontjában a sport áll. Így legközeleb pénteken a Mozgások Éjszakájára várják az érdeklődőket. Ezt az eseményt Kovács Gábor sportszervező itt részletezi:

##audio:4267##

Munkatársunktól. K.