Az algyői Ezerjófű Közhasznú Egyesület évek óta megrendezi nyár eleji nyílt napját az egészségmegőrzésről és a gyógynövények szakszerű alkalmazásáról, a hagyományteremtés szándékával rendezik meg 2017-ben a nyílt napot az Év Gyógynövénye, a Mák jegyében.

A szervezők közös törekvése, hogy a nyílt nap hozzájáruljon az egészséges életmód technikáinak és a gyógynövények szakszerű alkalmazásának terjedéséhez.

A nyílt napot Magyar Anna nyitja meg, majd kertbemutató indul Berek Ágota egyesületi elnök vezetésével. Ezt követi egy beszélgetés, amely bemutatja az Ezerjófű Közhasznú Egyesület és a Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztály tevékenységét, eredményeit.  Dr. Tóth Barbara, Dr. Csupor Dezső és dr. Jakab Péter négy szakmai előadása fog elhangzani a mákról, a kulturális műsorokat pedig a Cserregő Bábtársulat és Szűcs Miklós és zenekara adja. A program teljes ideje alatt lehet foglalkozni játékos feladatmegoldásokkal, kézművességgel, gyógyteák, gyógynövényes kézműves sörök és mákos ételek kóstolásával. A rendezvény alatt büfé és kézműves termékek vására is várja a látogatókat.

2017 június 24-én 10:00 órától 16:00 óráig az Ezerjófű Kertben és az EzerJóHázban kerül sor a rendezvényre.

Forrás: Kovács László