A nemrég felújított Kölcsey utcai játszótéren folytatódott kedden a makói fórumok sora. Czirbus Gábor alpolgármester a körzetében összesen három helyszínen várta, illetve várja a közeljövőben az érdeklődőket. Miért tartja fontosnak, hogy több helyszíne is legyen ezeknek a találkozásoknak, illetve elsősorban milyen jellegű kérdésekkel keresik meg a lakosok, azt Czirbus Gábortól itt hallja:

##audio:4264##

A keddi fórum központi helyén a közlekedés, s azon belül a Kölcsey utca erős tranzitforgalma szerepelt. Kónya János elmondta: ez az utca a Marosleléről érkező út folytatása, nagyon sokan, főleg románok, a községnél jönnek le vagy mennek rá az autópályára, így a Kölcseyben rengeteg a jármű. – Mivel ez állami tulajdonban lévő szakasz, csak annyit tudunk tenni, hogy a kezelőjének, a Közútnak jelezzük ezt a problémát – válaszolta Czirbus Gábor. Hiába tettek ki előzni tilos táblát, ezt a külföldiek általában nem veszik figyelembe, s folyamatosan kerülgetik a szabályosan közlekedőket. – Sűrűbb rendőri jelenlétre, illetve sebességmérésre lenne szükség – hangzott el a fóumon.

A továbbiakban is a Kölcsey utcára koncentrálódtak a felvetett problémák. Így például kijelölt gyalogos átkelőhelyet szeretnének az óvoda közelében. – Sajnos, ot egy éles kanyar van, így nagyon balesetveszélyes lenne – jött a válasz. Szintén az utcában lévő mosónál meg össze-vissza állnak a várakozó járművek, alig lehet miattuk haladni. Ezt a gondot majd jelzik a szolgáltatás üzemeltetőjének.

Gulyás Sándor egyik kérdése szintén a közlekedéssel kapcsolatos volt. – A Hagymatikumhoz vezető köz a Szép utca felől egyirányú, viszont a kerékpárosok mind a két irányból használják, kiegészítő táblát kellene a számukra kitenni, hogy szabályos legyen – vélekedett a férfi. – Most készült el Makó közlekedését felülvizsgáló tanulmány, melynek köszönhetően 600 KRESZ-táblát cserélnek, illetve helyeznek ki, az érintett közben is lesz a kerékpárosokra vonatkozó kiegészítés – mondta Czirbus Gábor.

Munkatársunktól. K.