Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kovács Sándor települési képviselő hétfő este a nemrég felavatott Országzászlónál tartott lakossági fórumot. A jelenlévőknek a városatya számolt be arról, mik azok a problémák, melyekkel felkeresik és hogyan lehet őket orvosolni, íme:

##audio:4260##

Ahogy a többi városrészben, itt is a járdák állapota foglalkoztatja leginkább a lakosokat. Az Ady Endre, a Kossuth és a Páger utcában sikerült kijavítani a hibákat, s a város teljes területét érintő program keretében pedig hamarosan a Kürt, a Baross és a Szerecsen utcában teszik rendbe az elhasználódott járdákat.

Panaszként felmerült, hogy a Hollósy Kornélia utcai parkolóban éjszakánként áldatlan állapotok uralkodnak. – Nem csupán a motorjaikat bőgetik a fiatalok, hanem hangosan hallgatják a zenét, már nem merünk nekik szólni, mert visszakiabálnak – mondta Kúsz Béla. A helyiek megoldásként azt javasolták, hogy növeljék a környéken a rendőrök létszámát. Ennek érdekében az önkormányzat felveszi a kapcsolatot a kapitánysággal – érkezett a válasz.

A gondok mellett azért a jó dolgok is felmerültek. Így például az, hogy a fórumnak helyet biztosító parkot is rendbe tették, s itt állították fel az Országzászló is. Ezen kívül annak is örülnek a helyiek, hogy a Petőfi parki régi óvoda falai közé is hamarosan élet költözik, mert itt lesz a levéltár.

Munkatársunktól. K.