A szem a lélek tükre. Ez az egyik kedvenc témája, pontosabban az emberi arc, s azon belül a szemek és az ajak Halasi Adélnak, mikor rajzol vagy fest. A 14 esztendős diáklány, valamint négy társának, Baranyi Dorottyának, Borbély Zsókának, Csala Natáliának és Czene Fanninak a munkáiból nyílt kiállítás hétfőn a makói Hagymaház Galériában. De pontosan miért és mit szeret rajzolni Halasi Adél, illetve hol folytatja a tanulmányait, azt tőle itt hallja:

##audio:4256##

Mind az öt lány Bárdi Andrea művésztanár tanítványa. Zsóka a Kálvin téri Református Általános Iskolától vett végső búcsút, a másik négy pedig a Bartókban tanult. Az alkotás szeretete ozta össze őket. A június 28-ig látható tárlaton nem csupán a mostani képeiket, hanem olyan rajzokat is kiállítottak, melyeket még a kezdetek kezdetén készítettek. Így ez a kiállítás azt is elárulja, hogy a lányok a szárnybontogatásuktól mennyit is fejlődtek mostanáig.

Hétfőn Toldi János települési képviselő köszöntője után Bárdi Andrea méltatta az alkotókat és alkotásaikat. A lányok számos technikával dolgoztak: így a színes ceruzától kezdve a tuson át a különleges diófapácig minden megtalálható a palletájukon.

Ez az esemény egyben egy lassan két évtizedes múltra visszaketintő programsorozat nyitánya is. A hagyományokhoz híven a fiatal alkotók kiállításával indul a Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep. Az idén immáron a 17. alkalommal. De mi is ez a művésztelep, kik vesznek részt rajta, mi a lényege, azt Bárdi Andrea itt foglalja össze:

##audio:4255##

Munkatársunktól. K.