Még a különféle méretű labdák is fontos szerepet kapnak egy-egy kick-box edzés során. Legalábbis a Makói Katolikus Általános Iskola tornatermében, ahol Loós Csaba foglalkozik a tanítványaival. A labda elsősorban a legkisebbeknél szükséges, hiszen nekik még a mozgáskoordinációjukat kell csiszolni, s csak utána következhetnek a rúgások és az egyéb technikák elsajátítása.

Loós Csaba egyik legsikeresebb versenyzője a fia. Loós Dominik nem csupán az ország, hanem Európa számos megmérettetéséről kiváló eredményekkel térhetettt haza. Az idei esztendőnek még csak a fele telt el, de már most több mint 25 újabb éremmel gazdagodott az otthoni dicsőségfala. Dominikkal nem csupán a saját teljesítményéről beszélgettünk, hanem arról is, ő hogyan érzi magát ezeken a közös edzéseken, a válaszait itt találja:

##audio:4258##

Maga a kick-box fiatal sportág, az idén 45 éves. Ennek ellenére hazánkban, így Makón is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az Amerikai Egyesült Államokból indult világhódító útjára ez a küzdősport. Nem amerikaiak, nem is ázsiaiak, hanem magyarok a világ legjobbjai benne. Nemrég a Maros-parti városban járt a Magyar Kick-box Szakszövetség alelnöke. Király István – kérésünkre – röviden bemutatta ezt a sportot, melyet tőle itt hallhat:

##audio:4257##

Szabó Dóra

Sokan azt gondolják, ha már küzdősportról van szó, akkor inkább a fiúk űzik. Ez nem így van, mert Makón is szép számmal akadnak lányok a tatamin. Köztük van Szabó Dóra is. – Szeretek mozogni, eddig csak fociztam és atlétikáztam, de négy hónapja már a kick-boxot is elkezdtem – tudtuk meg a Kálvin téri Református Általános Iskola harmadikosától. A 9 éves kislány elmondta: Dominik a példaképe és az álma, hogy Európa-bajnok lehessen. Dóra edzőtársa, Turi Edina a Szignum hetedik osztályosa. – Korábban is érdekelt ez a sportág, de csak úgy egy hónapja jöttem el először az edzésre – árulta el Edina. A 14 éves lánynak is van sportmúltja, mivel korábban az uszonyos úszásban vitézkedett, de azt már feladta. Szerinte a kick-box sokkal energikusabb és le tudja vezetni a feszültséget.

Munkatársunktól. K.