Erika és Andrea is foglalkozik Bars kezeléssel, naponta találkoznak olyan történetekkel, olyan élethelyzetekkel, amelyek visszavezethetők arra, hogy a két nem egyre jobban eltávolodik saját szerepkörétől, saját lényegétől. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy életre hívjanak egy klubot, főként hölgyeknek, ahol lehetőség lenne ezeket a problémákat megbeszélni és megérteni. Ez önismereti, vagy fogalmazzunk úgy: nőismereti klub lesz ez, amely segít újra felébreszteni bennünk a nőt.

Rengetegen tanácstalanok manapság a felborult szerepek miatt. Vissza kellene találnunk önmagunkhoz – mind nőként, mind férfiként, s ha ez sikerülne, sokkal egyszerűbb, kiegyensúlyozottabb lenne minden. Minden változást csak belülről tudunk elindítani. Ahhoz, hogy a körülöttünk élők változzanak, nekünk magunknak kell először változni. Ez persze nem egyszerű dolog és nem megy egyik napról a másikra. Gondoljunk csak a párkeresés kérdéskörére. Általában csak azzal foglalkozunk, azt próbáljuk meghatározni, hogy milyen legyen az a másik. De hogy mi magunk milyenek vagyunk egy párkapcsolatban, kik vagyunk, kik lehetünk az ideális társ mellett, milyen szerepet akarunk betölteni a párunk mellett, azon már nem gondolkodunk el. Pedig talán ez lenne a fontosabb. A változás is onnan indul, hogy megállunk és megvizsgáljuk, mi az, amin változtatni akarunk és miért – miért okoz fájdalmat, bánatot, miért akarunk egy helyzetben másként viselkedni, és miért lesz jobb, ha sikerül.

A nőknek és férfiaknak egyaránt vannak szerepei, amiket meg kell élniük. Azonban mostanában ezek az archetípusok nem annyira egyértelműek, mint voltak régen. Sőt, például sok hölgy a párkapcsolatában csak az „anya” szerepet éli meg, és elfelejt feleség lenni. Pedig minden nőben ott az igény, hogy nőként bánjanak vele. A változást talán ott lehetne elkezdeni, hogy megpróbáljuk működtetni ezt a „feleség”, vagy akár a „szerető” szerepünket – erre pedig a férfiak azonnal reagálni fognak.

A változás kerékkötője mindig a félelem. Félünk a mástól, az újtól. Pedig a fejlődés akkor kezdődik, amikor kikerülünk a komfort zónánkból. Ha magunktól nem tesszük meg, az élet előbb-utóbb rá fog kényszeríteni bennünket. És ugye az is jellemző ránk, hogy mindig a másikra várunk – ha ő változik, akkor majd én is fogok. Nos, szerencsére a nők azok, akik könnyebben változtatnak, ők lelki kérdésekben nyitottabak, így nekik kell kezdeni. Erre ad remek lehetőséget és teret ez a klub!

Június 28-án, szerdán, délután 5 órától, Élj, ne csak túlélj! Nőnek lenni 2017-ben címmel vár mindenkit szeretettel Zsibók Erika és dr. Hörömpő Andrea, Hódmezővásárhelyen, a Bethlen István utca 21-23. szám alatt (volt Táncsics Mihály utca). Bejelentkezni nem szükséges, de a részletekről érdeklődhetnek akár telefonon is: Erikát a 70/630-84-89-es telefonszámon érik el, Andreát pedig a 20/249-57-18-as számon hívhatják. Ezeken a telefonszámokon lehet bejelentkezni akár Bars kezelésre is. Zsibók Erika, Hódmezővásárhelyen, a Bethlen István utca 21-23. szám alatt, dr. Hörömpő Andrea pedig Szegeden, a Nyíl utca 60. szám alatt várja a vendégeket.

Teljes szívemből arra biztatom a hölgyeket, hogy csatlakozzanak ehhez a klubhoz, hisz megérett az idő a változásra, ne várjunk tovább, ne várjunk másra, indítsuk el mi magunk, és találjunk vissza önmagunkhoz, hogy örömmel élhessük meg saját női, illetve férfi szerepeinket. Az első találkozó részleteit a facebookon is megtalálják.

Kiskata