Vasárnap este a makói Zenepavilonban a Mixtura Popularis Quartet játszott. – Nagyon régóta alakult a zenekar, de nagyon ritkán tudunk fellépni – árulta el a dobos. Czizmadia László hozzátette: gyakorlatilag főiskolás koruk óta ismerik egymást, az 1970-es évek végén találkoztak Szegeden.

A Szegedi Nemzeti Színházban már számos darabban zenéltek. A négyes tagjai elsősorban oktatják a hangszeres zenét, ezért is van az, hogy évente mindösszesen 3-4 alkalommal tudnak koncertezni. A zenekar tagjai: Czizmadia László dobos, Kovács Gábos zongorista, Matthew Mitchell gitáros és Szabácsi Tibor basszusgitáros. A dobos röviden bemutatta a quartetet, melyet tőle itt hallhat:

##audio:4252##

– Modhatni fúziós zenét hallhatott tőlünk az, aki vasárnap kisétált a makói Zenepavilonhoz, a populáris hangvételű nótáktól kezdve egészen a latinos dallamokon át a kemény rockig mindent belesűrítettünk ebbe a röpke egy órába – emelte ki Csizmadia László.

A Mixtura Popularis elsősorban mások által szerzett dalokat játszik, de természetesen vannak sajátjaik is. Makóra két ilyent is elhoztak. – Az egyik Kovács Gábor szerzeménye, a másikat pedig egy egykori szegedi kiváló basszusgitáros, Mentes Ádám szerezte, s ezt hangszerelte át a zongoristánk – tette hozzá végül Csizmadia László.

Munkatársunktól. K.