Két osztályból összesen 31 nyolcadikos ballagott el vasárnap a makó Szent István Egyházi Általános Iskolából. – Már második alkalommal vesznek búcsút angol tagozatosaink, s el kell mondanom, mostanra beérett az a munka, melyet korábban elkezdtünk, hiszen igen kiváló eredményeket értek el a tanulóink – fejtette ki Szűcs Péter igazgató. A diákok nagy többsége úgy mehet szeptembertől a középiskolákba, hogy már megszerezték az angol középfokú állami nyelvvizsgát.

Miután a diákok körbejárták egykori iskolájukat, közösen átmentek a Szent István király római katolikus templomba, ahol megtartották az ünnepséget. Pálfai Zoltán plébános celebrálta a szentmisét. Az eseményen az önkormányzat nevében Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester vett részt.

A Szignumban természetesen nagy hangsúlyt fektetnek az hitéleti nevelésre is. – Ez azt a pluszt is jelenti, mellyel a tőlünk elbúcsúzó tanulóink könnyebben megállják a helyüket, le tudják küzdeni az esetleges akadályokat – vélekedett az igazgató. Szűcs Péter ezzel kapcsolatos gondolatait itt hallja:

##audio:4251##

A ballagók névsora, 8.a osztály: Balogi Panna, Baranyi Rómeó, Czirják Gréta, Kovács Boglárka, Kőrösi Dóra, Mityók Flóra, Pap Erős, Pici Hunor, Pipicz Gábor, Rácz Róbert, Szekeres Hunor, Szénási Viktor, Vajda Vendel, Varró Patrik György és Vörös Klaudia. Osztályfőnök: Szűcsné T. Kis Gabriella. 8.b osztály: Ádók Eliza Erika, Ádók Robin, Czervenkó Ákos, Csizmazia Csenge, Gyüre Dorina Felícia, Hudák Anna, Kordás Patrícia, Kurusa Diána, Magyar Gábor Richárd, Matajsz Patrik, Reisz Gábor Miklós, Szabó Dániel Richárd, Szabó Martin, Széll Zalán, Vajka Máté és Varga Réka Szandra. Osztályfőnök: Nándori Gáborné.

Munkatársunktól. K.