Az előző héten magabiztos 4-1-es sikert aratott a Méhes-gárda Makón, amivel akár már féllábbal az NB III-ban érezhették magukat a hagymavárosiak. Persze a visszavágón azért ehhez a Nagykanizsának is volt egy-két szava.

A zalaiak 10 perc  elteltével, egy szögletet követő kavarodásnál megszerezték a vezetést, így rögvest 4-2-re kozmetikázták az összesített eredményt.

A Maros-partiak nem omlottak össze a kapott góltól, sőt néhány támadást is sikerült vezetniük, ám az igazán meleg helyzetekben Szabó Ádám, a kanizsai kapus résen volt. Nem jött össze az oly nagyon fontos idegenbeli gól. Sőt, a félidei hajrában a Nagykanizsa hizlalta tovább előnyét. Izgalmas második játékrész következhetett.

A fordulás után is inkább a hazaiak birtokolták többet a labdát, de igazán komoly helyzetet egyetlen alkalommal tudtak kialakítani, Garamvölgyi pedig, akkor is ügyesen tette a dolgát.

Egyik csapat sem tudott gólt szerezni a folytatásban, így a 2-0-s Nagykanizsa győzelem makói örömet okozhatott. Hacker Bencéék így ugyanis 4-3-as összesítéssel kivívták a feljutást jogát.

Ennek köszönhetően a 2017/18-as szezonban négy Csongrád megyei alakulat is részt vehet a harmadosztály küzdelmeiben. A Hódmezővásárhelyi FC és a Mórahalom bent maradtak az osztályban, a SZEOL SC az NB II kiesőjeként folytatja az NB III-ban, a Makó pedig friss feljutó.

Osztályzó az NB III-ért, visszavágó

Nagykanizsa – Makó FC 2 – 0 (2-0)
Nagykanizsa, 800 néző. Vezette: Gaál Ákos (Király Zsolt, Szabó Péter).
Nagykanizsa: Szabó Á. – Papp T., Csáki, Kulcsár O., Szalai, Zsirai A., Zsirai P., Orbán A., Hobor, Péntek, Nagy G. Vezetőedző: Gombos Zsolt.
Makó: Garamvölgyi – Rakonczai, Sirokmán, Hacker, Szil, Varga R., Széll, Tóth T., Bánóczki, Gémes, Palotás. Vezetőedző: Méhes Tibor.
Gól: Szalai (11′), Nagy G. (37′).

szcs
Fotó: szegedma.hu