Hagyomány az iskolában, hogy nemcsak a végzős évfolyamtól, hanem az iskola minden tanulójától búcsút vesznek ugyanazon a napon. Az alsóbb osztályok esetében a búcsú csak egy nyár erejéig szól, így nem is csoda, hogy a nagyobb figyelem ilyenkor a nyolcadik évfolyam tanulóira irányul.

Az egész iskolát virágok borították, a legtöbb pedig a 8. c osztálytermében volt: az összes asztal roskadásig telt meg a különféle csokrokkal, amelyeket természetesen a rokonok, ismerősök, barátok hoztak a diákoknak.

Az osztálytermek végigjárása után a tornateremben zajlott az ünnepség. A tanulók műsorral készültek, amelynek egyik legmeghatóbb jelenete az volt, amikor a végzősök egyesével elbúcsúztak egy-egy szál virággal az iskola tanáraitól, dolgozóitól. Illetve saját szüleiknek ugyanilyen gesztussal köszönték meg a támogatást.

Gémesné Wittich Szilvia, a tagintézmény vezetője a következő tanáccsal engedte útjára a nyolcadikosokat: „Oda kell nekik figyelni arra, hogy egy új közösségben új nehézségekkel kerülhetnek szembe, amelyeknek ugyanúgy meg kell tudni felelni.” Az egész tanévre vonatkozóan pedig a következőt nyilatkozta:

Gémesné Wittich Szilvia

„Nagyon sűrű volt ez az év. Rengeteg programmal vártuk a gyerekeket. Igen jól teljesítettek a diákjaink, nagyon jók lettek a bizonyítványok is. Sok külsős versenyen szerepeltek eredményesen.”

A következő tanévet a mindszenti tanulók a környező településeken, leginkább Hódmezővásárhelyen, Szentesen kezdik meg. Gémes Kata is Szentesen folytatja tanulmányait szeptembertől, mégpedig a Boros Sámuel Szakközépiskolában. A ballagó diákban vegyes érzések kavarogtak ezen a napon, öröm is, bánat is, utóbbit főleg az generálta, hogy itt kell hagyni a barátokat, bár sokan mennek Szentesre, így ha máskor nem is, a közös buszozások során biztos találkozni fognak.

Gémes Kata

Kata elmesélte, hogy jó osztályközösségük volt, és a legmeghatározóbb emlékek a közös kirándulások maradnak. Már első osztályos korában megszerette a diáklány a matematikát, és ez nyolcadik osztályig nem is változott. Legkedvesebb tanárai között pedig kiemelte két osztályfőnökét.

Az ünnepségen zárásával az osztályok elvonultak saját termeikbe, ahol mindenki megkapta a bizonyítványát.

ÉR.

8. c osztály

Barna Anita

Borda Dávid

Csernák László

Felvidéki Sádnor Viktor

Felvidéki Zoltán

Gál Endre István

Gémes Kata

Kis Vivien Melinda

Kolompár Renátó

Kunszabó Dávid József

Kurgyis László Endre

Losonczi Ádám Patrik

Sánta Lajos

Szabó Vanessza Vivien

Szűcs Viktória Csilla

Zana Csongor

Zsoldos János

Zsótér Alex