Csinosba öltözött és virágokkal érkező emberekkel találkozhattak a járókelők Hódmezővásárhelyen a Szőnyi Benjámon Református Általános Iskola környezetében.  Az iskola épületében pedig nagy nyüzsgés fogadta a betérőket. Az emeleten, a nyolcadikosok terme előtt volt a legnagyobb a mozgolódás. Családtagok, rokonok, ismerősök mentek be az ajtón virágokkal és néhány perc múlva üres kézzel léptek ki. Odabent pedig egyre több virág és ajándék sorakozott a végzősök mellett.

9 órakor pedig még egyszer utoljára felcsendült az általános iskolai csengőszó a fiatalok számára. Hasonlót hallanak majd a középiskolában is, bár az talán mégis más lesz, mint a szombati, utolsó áltsulis becsengetés.

A tarisznyák a vállakra kerültek és jöhetett egy séta, amely az összes osztályt és évfolyamot érintette. Gilicze Judit intézményvezető ment elől, mögötte a leendő kilencedikes osztályfőnök, Farkasné Bakonyi Ildikó és a mosolygós diákok.

Énekszóval és a jól ismert dalokkal köszöntek el a falaktól, amelyek tanúi voltak a remek élményeknek. A jó és talán néha kevésbé jó feleleteknek vagy a semmiből előtörő röpdolgozatoknak.

Egy kaland véget ért, viszont most jön az eggyel nagyobb betűs élet a 23 végzős fiatal számára.

Miután a nyolcadikosok búcsút vettek az intézménytől a Református Ótemplomba mentek át – természetesen a rokonokkal és ismerősökkel együtt, ahol Bán Csaba lelkipásztor útra bocsátó ünnepi gondolatait és beszédét hallgathatták végig.

szcs