“Az osztálynak 18 tanulójából nyolc lány és tíz fiú. Jól tanuló osztály négyes átlaggal. Összetartó, jól összekovácsolódott csapat, akik a természetet is szeretik. A ballagás előtt még egy napra felruccantunk a Kékes-tetőre is. Három tanulónk megy gimnáziumba, tízen szak-gimnáziumba, és öten szakiskolába. Van aki Szegedre megy, van aki Békéscsabára, Hódmezővásárhelyre. Szét fog szóródni a társaság, de már kijelöltük az osztálytalálkozóért felelős embereket.” – tudtuk meg Szabó Jánostól, a ballagó osztály osztályfőnökétől.

Az ünnepség az iskolában kezdődött, ahol a diákok minden termet körbejártak, elköszöntek fiatalabb tárasaiktól, majd lufikat engedtek szabadjára az iskola épületénél, mielőtt tovább mentek a művelődési házba.

A műsor ezek után már a művelődési házban zajlott, és ott is ért véget. A hetedikesek elbúcsúztatták ballagó társaikat, Több díjat is kiosztottak. Jutalmazták azokat a jó tanulókat, akik kitűnő bizonyítvánnyal rendelkeznek, de a sport eredményekről sem feledkeztek meg. Nem csak a diákokat, hanem az aktív szülőket is jutalmazták, illetve az önkormányzat a ballagó diákoknak oklevelet és tollat is adományozott.

Az ünnepélyes zászlóátadás után, a búcsúzó tanulók előadták műsorukat, amiben az iskolában töltött mindennapjaikat mutatták be a vendégeknek.

n.j.