Bár az „udvar” most átalakult „bemutató teremmé”, ez senkinek nem szegte kedvét. Rengetegen voltak kíváncsiak ismételten a produkciókra, amelyek előadói mind-mind Ambrus Sándor barátai.

Ambrus Sándor

Eddig minden évben kegyesek voltak az égiek a rendezvényhez, most egy kicsit borúsabb arcát mutatta az időjárás, így Zoltai Attila festőművész, zenész javaslatára a benti termekben rendezték el a színpadot, nézőteret – mesélte Ambrus Sándor.

Roskadásig megtelt a két terem, voltak, akik a folyosóra, sőt, az udvarra szorultak, és onnan élvezték a muzsikát és a verseket. Hiszen már ez is hagyomány, hogy nemcsak ének és az azt kísérő hangszerek szólalnak meg, hanem a költészet is teret kap.

Zsótér Károlyról, Mindszent polgármesteréről talán sokan nem is sejtik, hogy micsoda nagy versrajongó, amelynek gyökereit már az általános iskolában is lehet keresni, de igazán a középiskolában, a szentesi Horváth Mihály Iskolában teljesedett ki a költészet iránti szeretet.

Zsótér Károly

Kedvencei között a nagy magyar költők sorakoznak: Ady, Radnóti és természetesen József Attila. Ambrus Sándorhoz is két József Attila-verssel készült. Az abszolút kedvencet is előadta a közönségnek: a Kései siratót. Illetve egy rövid novellával is érkezett, amelyet egyik kollégája, Juhász Éva szerzett.

A mindszenti polgármester először lépett a Fazekasház színpadára, de a fellépők között akadtak visszatérő vendégek is: Almási Enikő és Mohai Szilárd (ének, zongora); Haranghy Géza (vers); Lauer Ágnes (zongora); Tompai Attila (vers); Zoltai Attila és tanítványa, valamint Bányai Réka és Bozsér Zsolt (gitár, ének, zongora); illetve Zoltán Péter és Borsos Annamária (klarinét, zongora). Az est házigazdája Fényesi Tóth János volt.

Muzsikáló udvar évente kétszer szokott lenni: egy a nyári időszak elején, míg a másik ősszel, amikor már megkezdődik az iskola. Ennek oka, hogy nyáron sokan szabadságukat töltik, és a fellépők között sokan a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola tanárai közül kerülnek ki.

ÉR.