A szombati csanádpalotai iskola ünnepség elején a tarisznya még a hetedikesek vállán volt, s később az udvaron kapták meg tőlük a jogos tulajdonosaik, vagyis a nyolcadikosok. – Bodzás tanár úr pontban 9 órakor utoljára megszólaltatta a csengőt az utolsó éveseinknek, s ezzel kezdődött a ballagás – nyilatkozta a Dér István Általános Iskola intézményvezetője, Szabó Zsuzsanna.

Miután a ballagók körbejárták az iskola központi épületét, az udvaron keresztül átvonultak az elsősöknek és másodikosoknak helyet biztosító szárnyba. A tanárok és diákok által csak ovisulinak nevezett részből pedig átsétáltak a harmadik és negyedik osztályosokhoz, onnan pedig a Kelemen László Művelődési Házba, ahol az ünnepséggel zárták a ballagást. Palotán igazán ballagás a ballagás, hiszen rengeteget talpaltak közben a gyerekek, a tanárok.

A csanádpalotai iskolától 18 nyolcadikos búcsúzott, a névsor: Bernát Brigitta, Bognár Dominik Albin, Fóris Martin Róbert, Gera Natália Erzsébet, Gyenes Marcell, Halustyik Zoltán, Hegyes Mária Alexandra, Jancsik Botond, Kakuszi Vivien Anett, Kiss Dominika, Kurunczi Nándor, Nagy Rebeka, Nóvé Viktória Ludovika, Perneki László, Perneki Mihály, Sebők Dániel, Seres Attila és Terhes Alex. Osztályfőnök: Tóth Zoltán.

A Büszkeségeink tablóra ebben a tanévben Hegyes Mária Alexandra fotója és neve került fel

Az iskolában már hagyomány, hogy a legjobban teljesítő diákok felkerülnek az úgynevezett Büszkeségeink tablóra. Az idei tanévben ezt a végzős Hegyes Mária Alexandra érdemelte ki. – A közösségi munkámnak köszönhettem, hiszen rendszeresen részt vettem az osztálymunkában, ünnepségeken verseket mondtam, illetve színdarabokban is szerepeltem – árulta el a diáklány. Csanádpalotán igen jelentős az amatőr színjátszás. Mária is aktív közreműködője, a nézők láthatták már a Ki nevel a végén? és a Tündér Lala színdarabban, valamint számos iskolai, városi ünnepségen is. A színházi élet is vonzza, de ennél jobban a közgazdaság, mivel szeptembertől ezen a szakon fogja folytatni a középiskolai tanulmányait a makói Návayban.

Munkatársunktól. K.