09.30: A rendkívüli testületi ülés véget ért. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta: legközelebb június 28-án lesz rendes testületi ülés.

09.26: Az Almási iskolában tornatermét felújítják. Ennek érdekében két megállapodást kell kötni, egyet a tankerülettel, egyet pedig a Magyar Kézilabda Szövetséggel. Megtörtént.

09.25: A várost érintő nagyobb fejlesztések, például  Hagymatikum bővítése, Páger Mozi és Rendezvényház kialakítása és az új könyvtár építése miatt környezetvédelmi tanulmányt kell elvégeztetni. Erről döntött a grémium.

09.23: A Hódmezővásárhely-Maroslele-Makó közötti kerékpárút építése került terítékre. A beruházás finanszírozására sikeresen pályáztak, így a lebonyolítás érdekében egy bíráló bizottságot kell felállítani. Erről határoztak a képviselők.

09.20: A Dr. Mihálka György Vegyeskar Egyesület elektromos zongorát kíván vásárolni, ehhez anyagi segítségért fordult az önkormányzathoz. A képviselők megszavazták a vissza nem térítendő 250 ezer forintot.

09.18: A sportpályán folyó öltözőkomplexum építéséhez a Maros-menti Utánpótlás Futball Club közel 77 millió forintnyi támogatást kért, hogy zökkenőmentes legyen a beruházás. A pénzt, amint megkapja a TAO-s támogatást, visszafizetik. A grémium megszavazta.

09.15: A szeptember 8-a és 10-e közötti Hagymafesztivál finanszírozására is pályázni kíván az önkormányzat, melynek értéke 7 millió forint. Dr. Török Miklós (DK) kérdése: körülbelül 2 millió forint a várható bevétel, ez miből tevődik össze? – Elsősorban bérleti díjakból – jótt a válasz. Elfogadták.

09.13: Első napirendi pontként pályázatot kívánnak benyújtani 2,2 millió forint értékben a Hagymaház technikai eszközeinek a fejlesztésére. Megszavazták.

09.10: Farkas Éva Erzsébet polgérmester az ülést megnyitotta. A 12 képviselőből jelen van 11, a grémium határozatképes.

Munkatársunktól. K.